Witam,
Wreszcie zarejestrowałem się na tym bliskim dla mnie portalu,często bywam w Beskidzie Małym skąd pochodzę,w Roczynach mam pracownię sezonową, z której korzystam gdy mam coś szczególnego do zrobienia,lub po prostu jestem..Obrazy przedstawiają ten sam motyw widok na panoramę Beskidu Małego w kierunku Leskowca i Jawornicy,panorama zahacza również o Złotą Górkę i biegnie dalej w kierunku Czańca.Widok ten towarzyszył mi odkąd pamiętam,była to droga do i z kościoła w Roczynach do domu moich dziadków.Od kilku lat próbuję ująć jakoś ten temat o każdej porze roku inny.Planuję dalej go drążyć .Jeżeli chodzi o Góry to często w miarę możliwości chodzę,bardzo lubię Beskid Mały.
Moje prace oglądać można na stronie: www.sculptor-miloszplonka.com ,Właściwie to jestem rzeźbiarzem,tworzę w materiałach bliskich również Beskidowi,między innymi z piaskowca szarego właśnie z Beskidów,z otoczaków rzecznych,drewna,które znajduję między innymi w Roczynach i pobliskich górach,ale nie tylko.W 1996 roku wykonałem pracę dyplomową nawiązującą też do tych terenów w bardziej filozoficzny sposób,był to mój autoportret wykonany z ziemi z Roczyn(spoiwem była żywica epoksydowa),w pracy tej wykorzystałem również kawałki drewna, które znajduję w górach.Praca prezentowana była w warszawskiej pracowni,w której mieszkam do dziś.Pozdrawiam wszystkich miłośników piękna i górskich szlaków 
Ostatnio edytowany przez Miłosz (2012-11-14 22:58:12)