126

Odp: Rozpoznanie przed wiosennym zlotem

No ba big_smile M.in. dzięki Twojej wiśniówce i dzięki świetnej atmosferze jaką stworzyliście wink

Dobra, dość tego off-topa bo nas Admin przeklnie lol

Ostatnio edytowany przez darkheush (2010-05-10 19:48:52)

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

127

Eeeee tam przeklnie, niech dołączy się do dyskusji, wszak temat to "Rozpoznanie ...." smile

128

OKI wtakim razie czekam na informacje jak by coś to pewno jakiegoś stopa załapie wink

wszyscy razem jesteśmy jedną częścią istnienia, wszyscy razem jesteśmy jedną częścią zniszczenia

129

Nie róbcie z Admina takiego, hmmm, sztywniaka czy cuś. Djinn dobrze napisał, jest to rozpoznanie wink Wszelkie informacje są ważne!

To ja mam pytanie czy ktoś Kaperka by wziął po drodze z Łazisk? Najlepiej jakby jechał fiatem PANDA wink

130

Dobra, dobra, ja tam swoje wiem, już jedno ostrzeżenie od Admina dostałem na gg lol

Jan Himilsbach

131

OK. Oficjalnie mogę potwierdzić na 100% swoje uczestnictwo w Zlocie - z noclegiem!!! wink

Przepraszam, za tak długie trzymanie Was, Kochani w niepewności, jest mi z tego powodu niezmiernie przykro. Jest mi niezmiernie głupio, że tak marudziłem, ale aby spotkać się z Wami pewnie "bardziej zjadliwe smakują trucizny" wink

P.S. Djinn, proszę o kontakt telefoniczny odnośnie wspólnej trasy na Gibasy wink

Ostatnio edytowany przez darkheush (2010-05-12 22:35:46)

Jan Himilsbach

132

To i ja się pisze+moja żona+luna

133

jolanta napisał/a:

...czy pojadę z Katowic czy z BB, w autku są 3-4 miejsca wolne + cały bagażnik big_smile

Pojadę z Bielska, kto potrzebuje transportu niech woła big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

134

no mi wyszło, że zawita u was w sobotę bo w niedzielę mam już z żoną plany smile Trasa jak zawsze przez las ścieżkami nieznanymi

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

135

Pogoda zapowiada się na fatalną, ale co tam .....

Pogoda w Wadowicach

Pogoda w Bielsku B.

136

Pogoda w górach zawsze jest. Nie zawsze musi być taka, jaką sobie wymarzyliśmy

Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

137

Zgadza się, ale liczyłem na ognisko i kiełbaski ..... co najwyżej przyjdzie nam na hurtowe robienie tostów u Staszka na piecu. Niektórzy już posmakowali tego przysmaku z okazji jesiennego - urodzinowego - Gibasowania  smile Pyszności !! Mniam tongue

138

Ale kto je tym razem zrobi??? Bo "pielęgniarki" Mata nie będzie tongue

Jan Himilsbach

139

Damy radę smile
Trzeba tylko będzie zawczasu oddelegować kogoś do skrobania płyty pieca ze stopionego i przypalonego sera tongue

140

jolanta napisał/a:
jolanta napisał/a:

...czy pojadę z Katowic czy z BB, w autku są 3-4 miejsca wolne + cały bagażnik big_smile

Pojadę z Bielska, kto potrzebuje transportu niech woła big_smile

WOŁAM big_smile To ja poproszę o zabranie mnie z okolic Bielska(około godziny 9:00) lub Żywca(+/- 10:00) big_smile W sumie obojętnie jaki środek transportu, ale tym FORDEM z Krakowa nie pogardzę big_smile

Ostatnio edytowany przez angi (2010-05-13 14:51:44)

"W niedomkniętym oknie noc
Podpatruje twoje sny,
W niedomkniętym oknie noc,
Siedzę, patrzę jak ty śpisz... "

141

angi napisał/a:

WOŁAM big_smile To ja poproszę o zabranie mnie z okolic Bielska(około godziny 9:00) lub Żywca(+/- 10:00) big_smile W sumie obojętnie jaki środek transportu, ale tym FORDEM z Krakowa nie pogardzę big_smile

Twoje PODANIE tzn. WOŁANIE zostało pozytywnie rozpatrzone big_smile
W nagrodę za szybki odzew wylosowałeś miejsce za kierowcą wink ( w puli nagród jest jeszcze miejsce obok kierowcy, miejsce za miejscem obok kierowcy i oczywiście caluteńki bagażnik tongue )

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

142

Ja przygarne cokolwiek tylko napiszcie gdzie i o której

wszyscy razem jesteśmy jedną częścią istnienia, wszyscy razem jesteśmy jedną częścią zniszczenia

143

Wszystkim forumowiczom życzę wrażeń z górskiej wędrówki i przynajmniej tak dobrej zabawy podczas zlotu wiosennego jaką ja mam jako botanik wink Coś pogoda deszczowa ostatnio nie popuszcza, ale dla niektórych dodaje więcej wrażeń. Więc trzymajcie się sucho podczas wędrówki, a mokro już na miejscu wink Ja niestety nie będę mógł wziąźć udział w zlocie.

144

kris75 napisał/a:

To i ja się pisze+moja żona+luna

Kris75, może lepiej zadzwoń do Staszka z Gibasów i zapytaj się czy nie będzie problemu z Luną?

Dariusz Tlałka napisał/a:

Wszystkim forumowiczom życzę wrażeń z górskiej wędrówki i przynajmniej tak dobrej zabawy podczas zlotu wiosennego jaką ja mam jako botanik wink Coś pogoda deszczowa ostatnio nie popuszcza, ale dla niektórych dodaje więcej wrażeń. Więc trzymajcie się sucho podczas wędrówki, a mokro już na miejscu wink Ja niestety nie będę mógł wziąźć udział w zlocie.

Dziękujemy Darku, myślę, że tego właśnie nam trzeba życzyć. Szkoda, że nie będzie z nami naszego botanika!

Większość z nas obserwuje prognozy pogody i nie wyglądają one wesoło, ale damy radę! W zależności czy będzie mocno padać czy tylko troszkę zrobimy dłuższą lub krótszą trasę z Kocierza na Gibasy. Piszcie w jakich godzinach możemy się spotkać w Kocierzu

145

Wstępnie niezobowiązująco rozmawiałem z Djinn'em, że moglibyśmy ruszyć z Andrychowa o 11:00, więc w Kocierzu ok 11:30-11:40. I jednak chyba pójdziemy z Basi przez szlaban.

Jan Himilsbach

146

Tym, którzy wybierają się na Gibasy życzę wspaniałej zabawy i górskiej atmosfery.

147

Przy w miarę możliwych warunkach (w sensie niezbyt przesadny deszcz), może by się udało zorganizować wspólne wyjście od Staszka do Wójta Komonieckiego??? Co Wy na to???

Jan Himilsbach

148

Rzecz z innej beczki: czy robimy wspólne papu? Ja jestem jak najbardziej za, proponuję pulpusa pospolitego z makaronem i kurczakiem na ostro... big_smile
Potrzebujemy:
3 połówki piersi z kurczaka, 2- 3(0,5 kg) paczki makaronu świderki, papryke, cebule, czosnek, jakieś sosy typu bolonesse tongue lub pomidory w katronie z bazylią i tam takie wasze dodatki, kukurydza, fasola. Ktoś się pisze?

"W niedomkniętym oknie noc
Podpatruje twoje sny,
W niedomkniętym oknie noc,
Siedzę, patrzę jak ty śpisz... "

149

Lowell o której będziesz na u Staszka bo chciałbym się w miarę spotkać żeby zdążyć jeszcze wrócić do domu

- Jan Galicz

150

Angi my  się piszemy!

Potwierdzam słowa Darkheusha - spotykamy się 11:30- 11:40 w Kocierzu Basie. W zależności od pogody i własnych chęci wybierzemy trasę na miejscu! Albo czeka nas szlaban , albo wrócimy na zielony szlak i przejdziemy przez Łysinę na Gibasy!