Odp: Łysina czy Ścieżków Groń
Ok, ale to powinno być napisane wyraźnie. Piszę to dlatego, że już nie raz obrońcy przyrody gonili stamtąd wspinaczy
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ok, ale to powinno być napisane wyraźnie. Piszę to dlatego, że już nie raz obrońcy przyrody gonili stamtąd wspinaczy
najgorsi quadowcy i ekipy zjeżdżające autami na grille i ogniska.
Można się wspinać tak samo jak eksploatować jaskinie, jeśli nie naruszasz dobra miejsca i pozostawiasz je w takim stanie jakim je zastałeś
Zgadzam się całkowicie z bacą ! .
A propos wspinaczki „wpadłam” ostatnio na taką oto stronę, może kogoś zainteresuje ? (po kliku na zdjęcie)
To stronka moich znajomych: Madzi i Tomka ![]()
najgorsi quadowcy i ekipy zjeżdżające autami na grille i ogniska.
Samochodem bez przeszkód tez tam się dojedzie?
Dwa lata temu już były plany, by wybudować tam podobny hotel - karczmę jak na )( Kocierskiej. Oby się to nie udało.
Dojedzie kris_61, dojedzie, ale nie wiem czy się z tego ciszyć czy smucić ![]()
Kris-oby tylko zostalo na planach
hoteli i karczm nam na razie wystarczy ... ![]()
Witam.
Niedawno penetrowałem Zamczysko i próbowałem odnaleźć jaskinię Lodową. Natrafiłem na kilka dziur i ostatecznie nie wiem co znalazłem. Spory otwór jest na samym końcu kompleksu, prawie go przegapiłem (poniżej - 8, J2), pasuje do opisu ze speleo.bielsko.pl - "ponad dnem rowu rozpadlinowego, w odległości około 1m od Odgruzowanej Zimnej Nory". Tuż obok faktycznie jest drugi, niewielki otwór. Czy to to?
Poniżej schemat Zamczyska (nie wiem czy czegoś nie pomieszałem) i kilka zdjęć dla orientacji, można prosić o identyfikację/wskazanie położenia jaskiń?
Schemat:
(W1, W2 - ścianki wspinaczkowe, 3-8 - reszta zdjęć, J1-J3 - otwory).
zdjęcia:
otwory:
Widzę, że pobuszowałeś...
Dla mnie Lodowa po wyglądzie otworu to ta oznaczona W3 - jednak usytuowanie mi nie pasuje.
Jak zajrzy tutaj Darek T - z pewnością wszystko objaśni
Bacę niestety kajsik wcięło ![]()
W sobotę zrobiłem sobie trasę z Gilowic na Ścieszków Groń której celem było zinwentaryzowanie występujących tam cenniejszych roślin. Najpierw spenetrowałem na czworaka grądową skarpę z tojadem lisim w Gilowicach nad potokiem Łękawka, a następnie udałem się na Ścieszków Groń. Przy samych zabudowaniach Łysiny natrafiłem na zamontowane ławeczki z widokiem na południe, natomiast między szczytem Ścieszków Gronia a zabudowaniami Łysiny napotkałem na platformę widokową z tablica informującą, a obok rogacze z informacjami w jakiej odległości znajdują się dane szczyty górskie itp. Później jeszcze podszedłem do skał Zamczyska ![]()
A ta skarpa Darku to gdzieś w tym zalesionym terenie w samym centrum Gilowic?
A ta skarpa Darku to gdzieś w tym zalesionym terenie w samym centrum Gilowic?
Tak a dokładniej naprzeciw drewnianego kościoła.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.025 sekund, wykonano 12 zapytań ]