Temat: Bolęcina - Potrójna: W końcu porządna zima

Kończąca się zima nie rozpieszczała aurą. Jednak rzutem na taśmę udało się odbyć idealną pod względem pogodowym zimową wycieczkę. Zapraszam do obejrzenia fotorelacji.

https://lh4.googleusercontent.com/-DTS5D538cMQ/UUYJrgtHgYI/AAAAAAAALYU/pEGk1oB-gnk/s600/IMG_5979.jpg

2

Odp: Bolęcina - Potrójna: W końcu porządna zima

Świetne zdjęcia i niesamowita, zimowa aura tongue Cóż, w paskudne, letnie upały będzie można chociaż powspominać zimę i ochłodzić się widokiem śniegu tongue A tak w ogóle to obciach się przyznać, ale jeszcze nigdy nie byłem na potrójnej mimo, że właściwie mieszkam bardzo blisko tongue Wszystko jest do odrobienia wink

"Lecz kto sieje kłamstwa, ten w końcu zawsze doczeka się ich plonów, a wtedy może już tylko odpoczywać po trudach i śledzić tylko, jak inni zbierają żniwo i wyręczają go w rozsiewaniu dalej złego ziarna"

J.R.R. Tolkien
SILMARILION

3

My (Talcia, ja i Memezio) też dziś byliśmy na Potrójnej ... smile
I tak mi się wydaje że się spotkaliśmy,chociaż nie poznaliśmy niestety ..

"Góry upajają. Człowiek uzależniony od nich jest nie do wyleczenia. Można pokonać alkoholizm, narkomanię, słabość do leków. Fascynacji górami nie można" Edmund Hillary

4

Bardzo ładne zimowe zdjęcia sprocket73 smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

5

Brombella napisał/a:

My (Talcia, ja i Memezio) też dziś byliśmy na Potrójnej ... smile
I tak mi się wydaje że się spotkaliśmy,chociaż nie poznaliśmy niestety ..

Brombuś piesków nie poznaliście?  hmm

Dzisiaj to mało kto siedział w chałupce - i dobrze!  big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

6

"spotykamy też kilkunastu ludzi. Zostaję rozpoznany, jako "Sprocket z forum" po psach i po aparacie winkbig_smile  big_smile Byłeś sprytnie zamaskowany ale drogą dedukcji doszliśmy co to za Jeden + Reszta))) A obok stali na szczycie jeszcze inni forumowicze  Memezio i Brombella))))

Miło wszystkich poznać tak  znienacka choć szkoda że tak krótko się spotkaliśmy)))

7

no jakoś piesków nie poznałam smile... pierdoła ja big_smile

Generalnie pogoda była taka, że żal byłoby siedzieć w domu i tyłeczek przed telewizorem grzać:)
I dobrze, zima nas pogodowo nie rozpieszczała wcale...należało się nam to słońce smile

Po małym kliku - cały album z niedzieli smile

https://lh6.googleusercontent.com/-y3vRz73yP1M/UUYfLHGDUTI/AAAAAAABDWU/iVDcTgCl_KA/s640/CIMG7761.JPG

"Góry upajają. Człowiek uzależniony od nich jest nie do wyleczenia. Można pokonać alkoholizm, narkomanię, słabość do leków. Fascynacji górami nie można" Edmund Hillary

8

tomkos napisał/a:

Byłeś sprytnie zamaskowany

Ja zamaskowany ?
Przecież moja górska czapeczka, którą w sezonie zimowym noszę non-stop również jest mojm znakiem rozpoznawczym wink
A nigdy nie spotkałem osoby z identyczną czapką...

https://lh6.googleusercontent.com/-Ekfj7vrDYbk/SRxxWmQf3UI/AAAAAAAABoA/7mRwhHcF7HY/s640/P1070281.JPG

9

no tak... Tomos "ciupał zdjęcie za zdjęciem"...aż Memezio musiał się dopytać gdzie te zdjęcia zobaczyć można i .... się panowie zgadali smile

10

tomkos napisał/a:

"spotykamy też kilkunastu ludzi. Zostaję rozpoznany, jako "Sprocket z forum" po psach i po aparacie winkbig_smile  big_smile Byłeś sprytnie zamaskowany ale drogą dedukcji doszliśmy co to za Jeden + Reszta))) A obok stali na szczycie jeszcze inni forumowicze  Memezio i Brombella))))

Miło wszystkich poznać tak  znienacka choć szkoda że tak krótko się spotkaliśmy)))

Siwy dym , białe sadze... Na Potrójnej  lol

O! Dowód oczywisty  tongue

https://lh5.googleusercontent.com/-V_bnY_NekEw/UUYckO-u2KI/AAAAAAABDSE/uDYCGXl3lK0/s640/CIMG7711.JPG

https://lh6.googleusercontent.com/-iYFPMgatmCo/UUYcsAwPAsI/AAAAAAABDSU/sG6gyOI6GMw/s640/CIMG7712.JPG

Fotki od Brombelli  big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

11

świat jest mały, panie i panowie smile

12

Brombella napisał/a:

świat jest mały, panie i panowie smile

I albo należy mieć naszywki forumowe albo PSYlol

13

Brombella napisał/a:

Po małym kliku - cały album z niedzieli smile

No pięknie... niby nikogo nie poznałaś, a Strzępkowi fotki pstrykałaś... i mnie również wink

14

Ja kojarzę zdjęcie z awatara a czapeczka jakoś nie zwróciła mojej uwagi))) Za to pieski były pierwszym trafionym tropem.Potem jeszcze rzut oka na canona (to pamiętam bo zdjęcia masz super) i można uderzyć do Gościa)))

To teraz już będę pamiętał czerwoną czapeczkę) a przy okazji mogę to porównać do klasyku polskiego  filmu "Brunet wieczorową porą"

"Czerwony kapelusz? No to co?
  A niby nic, ale jest taka zasada, że czerwony kapelusz jest właśnie znakiem rozpoznawczym. Czerwony kapelusz jest właściwie zawsze podejrzany, proszę pana. Niech pan pamięta" big_smile

15

tomkos napisał/a:

Ja kojarzę zdjęcie z awatara a czapeczka jakoś nie zwróciła mojej uwagi))) Za to pieski były pierwszym trafionym tropem.Potem jeszcze rzut oka na canona (to pamiętam bo zdjęcia masz super) i można uderzyć do Gościa)))

To teraz już będę pamiętał czerwoną czapeczkę) a przy okazji mogę to porównać do klasyku polskiego  filmu "Brunet wieczorową porą"

"Czerwony kapelusz? No to co?
  A niby nic, ale jest taka zasada, że czerwony kapelusz jest właśnie znakiem rozpoznawczym. Czerwony kapelusz jest właściwie zawsze podejrzany, proszę pana. Niech pan pamięta" big_smile

Kwiczę tu i kulam się, kulam...  lol

16

Bo pstrykałam zdjęcie psa, który miał ...dzwoneczek? ale kurcze... pies uciekał i dzwoneczka nie widać smile
Jak już poszliście swoją drogą, doszliśmy drogą dedukcji że to musiał być słynny Sprocket73 & Company smile

17

tomkos napisał/a:

To teraz już będę pamiętał czerwoną czapeczkę)

Ta czapka jest rewelacyjna - bardzo praktyczna, na rozmaite górskie warunki.
To że wyglądam w niej jak teletubiś... nieistotne wink
A po takich dniach jak dzisiaj jaka fajna opalenizna po niej zostaje na facjacie big_smile

18

jolanta napisał/a:
tomkos napisał/a:

Siwy dym , białe sadze... Na Potrójnej  lol

O! Dowód oczywisty  tongue

https://lh5.googleusercontent.com/-V_bnY_NekEw/UUYckO-u2KI/AAAAAAABDSE/uDYCGXl3lK0/s640/CIMG7711.JPG

https://lh6.googleusercontent.com/-iYFPMgatmCo/UUYcsAwPAsI/AAAAAAABDSU/sG6gyOI6GMw/s640/CIMG7712.JPG

Fotki od Brombelli  big_smile

No to Nas pięknie dopadli a to My mieliśmy oko na wszystkich))

19

Brombella napisał/a:

Bo pstrykałam zdjęcie psa, który miał ...dzwoneczek?

Nie miał dzwoneczka.
Ma na obroży przypięty metalowy znaczek ze szczepienia oraz metalowy identyfikator z numerem telefonu (jakby się zgubił i ktoś go znalazł). Jak podskakuje, to jedno uderza o drugie i wydaje te metaliczne dźwięki wink

20

A widzisz((( mogłem sprawdzić co ma napisane na obroży jak mu dawałam ciasteczka i może wcześniej bym zagadał do sprocketa)))

21

no to kolorowy zawrót głowy z czerwonym w roli głównej był dzisiaj na tej Potrójnej  lol

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

22

"Czerwony kapelusz jest właściwie zawsze podejrzany, proszę pana. Niech pan pamięta"

23

Ledwo chwilę nie byłem na forum a tu już więcej słów zamienionych na temat sobotniego spotkania niż tych wtedy na górze ( choć wszystko jeszcze w realu do nadrobienia ) tongue, a pieski chyba strasznie spragnione były po tej zimowej wspinaczce bo tak garnęły do chłodzącego się w śniegu złocistego napoju że trzeba go było pilnować  big_smile
Miło było w końcu poznać kogoś z forumowej społeczności   smile

24

To tam piwo było zakopane ? big_smile

25

złote źródło pod choinką smile