Temat: Beskid Śląski - cztery szczyty, cztery schroniska rakietowo

Z różnych powodów zbyt mało tej zimy szwendałam się po górach, więc tak naprawdę cieszę się, że jeszcze śniegu dosypało  big_smile

W poświąteczny wtorek pogoda zapowiadała się słoneczna więc wybrałam się w górki na fototerapię prosto z domu trasą: Olszówka Górna - Dębowiec - Szyndzielnia - Klimczok - Kozia Góra - Dom wink

Śniegu masa, schronisko na Szyndzielni ledwo widoczne wink

https://lh4.googleusercontent.com/-5T1fiAZgOcs/UVw4k23EukI/AAAAAAAAKxQ/qt4WQYpkFFg/s640/P4020019.JPG

Może i dobrze, bo chodzą słuchy, że na terenie rezerwatu Stok Szyndzielni niedźwiedzica ma trzy maluchy - niech sobie je spokojnie podchowa wink

W kwietniowym słoneczku wędrowało się cudnie  cool

https://lh5.googleusercontent.com/-qFr6hgYfBCc/UVw4064hLNI/AAAAAAAAK0A/MRw2g9F-UP0/s640/P4020041.JPG

Niestety po południu zachmurzyło się i do domu zeszłam już w mgle i ćmoku  hmm

Za to miałam okazję spotkać osobiście Sebastiana Nikla, którego znałam tylko wirtualnie - jego stronkę linkowałam Wam kiedyś tutaj TUTAJ smile

Góra z górą... a człowiek z człowiekiem... wiadomo  big_smile

Jakby komuś ta zima do cna nie zbrzydła - zapraszam do albumiku  tongue

https://lh4.googleusercontent.com/-yDAmCrDNZUE/UVw4vN_3CYI/AAAAAAAAKyo/_OSDqoYV8Ec/s640/P4020030.JPG

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

2

Odp: Beskid Śląski - cztery szczyty, cztery schroniska rakietowo

jolanta napisał/a:

Z różnych powodów zbyt mało tej zimy szwendałam się po górach, więc tak naprawdę cieszę się, że jeszcze śniegu dosypało...

Mamy więc winną zimowo-wiosennych anomalii pogodowych.
Proszę natychmiast kazać zimie odejść! wink

3

Super wypad i aż się dziwię, że miałaś taką super pogodę  smile  Ja poluję i upolować nie mogę  wink A te schroniska wszystkie odwiedziłem tej zimy tongue  Wkońcu mój rejon tongue

4

Tia ładną mamy zimę tej wiosny. big_smile

Góroczub.

5

Macieks napisał/a:

Super wypad i aż się dziwię, że miałaś taką super pogodę  smile  Ja poluję i upolować nie mogę  wink A te schroniska wszystkie odwiedziłem tej zimy tongue  W końcu mój rejon tongue

Czasami trafi się i ślepej kurze ziarno  tongue Twój rejon?  wink A mój to nie? lol

EDIT:
sprocket73  smile
Jako winna zamieszania ogłaszam, że kazałam zimie odejść za jakieś 10 dni - wystarczy? wink

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

6

Babciu Jolanto, dlaczego kazałaś zimie odejść dopiero 10 dni? Ja się upierdliwie pytam ? smile

"Góry upajają. Człowiek uzależniony od nich jest nie do wyleczenia. Można pokonać alkoholizm, narkomanię, słabość do leków. Fascynacji górami nie można" Edmund Hillary

7

Brombella napisał/a:

Babciu Jolanto, dlaczego kazałaś zimie odejść dopiero 10 dni? Ja się upierdliwie pytam ? smile

A więc:
- po pierwsze dlatego, że jestem Babcia (chociaż wnuków nie mam), a babcie WIEDZĄ takie rzeczy  tongue 
- po drugie na wszystko potrzeba czasu  wink
- a po trzecie jak się sprawdzi to będę sobie wielce Szacowna Matroną, a jak się nie sprawdzi to dalej Babcią lol

8

A bo bardzo dobrze znam tą trasę, którą przeszłaś  smile  Oczekuję ostatniego okienka pogodowego tej zimy i nie ma tongue

Ostatnio edytowany przez Macieks (2013-04-06 21:03:30)

9

jolanta napisał/a:

... wybrałam się w górki na fototerapię ...

To stwierdzenie bardzo mnie się podoba  big_smile  big_smile  big_smile  ... i widzę po obrazkach że bardzo udana ta "fototerapia"  big_smile

Odliczanie od 10 już zacząłem, czyli na dzisiaj zostało jeszcze 5 dni ???  wink  tongue

-----------------------------------------------------
http://picasaweb.google.pl/marekk500
http://picasaweb.google.pl/marekk500cd

10

Cztery szczyty ,cztery schroniska  smile .No no no big_smile

'' Tyle samo jest idiotów wśród księży, robotników i profesorów. Różnica polega na tym, że profesor ma większy zasób słów i w związku z tym trudniej wymacać jego głupotę.'' ( Bronisław Geremek )

11

maurycy napisał/a:

Cztery szczyty ,cztery schroniska  smile .No no no big_smile

I cztery pyfka? big_smile

Góroczub.

12

Jolu

To zdjęcie jest niesamowite. Jak z bajki. Jak tak patrzysz za okno i widzisz w dzień dzień tą szarość, to człowiek się zastanawia, gdzie takie cudne niebo udało ci się znaleźć wink

https://lh4.googleusercontent.com/-yDAmCrDNZUE/UVw4vN_3CYI/AAAAAAAAKyo/_OSDqoYV8Ec/s640/P4020030.JPG

P.S. Super wycieczka

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

13

Jolu super pomysł, okazał się strzałem w 10 – tkę smile. Akumulatory naładowane na maxa cool. Przecudnej urody albumik smile.

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

14

Piękna wycieczka i aż niemożliwe, że w górach tyle sniega?

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .

15

marekk500 napisał/a:
jolanta napisał/a:

... wybrałam się w górki na fototerapię ...

To stwierdzenie bardzo mnie się podoba  big_smile  big_smile  big_smile  ... i widzę po obrazkach że bardzo udana ta "fototerapia"  big_smile

Odliczanie od 10 już zacząłem, czyli na dzisiaj zostało jeszcze 5 dni ???  wink  tongue

Fototerapia miała być dodatkowo złocista wink ale lanego nigdzie nie była, a butelka to już nie to samo, a puszka jest beeee...   big_smile