Odp: Warunki na szlakach
O 13.00 w wiadomościach (radiowa 1) poformowano, ze w Kotlinie Goryczkowej i w rejonie Kasprowego do końca maja śmiało będzie można jeździć na nartach, bo pokrywa śniegu w tym rejonie ok. 180 cm. - 2 m.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 24 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
O 13.00 w wiadomościach (radiowa 1) poformowano, ze w Kotlinie Goryczkowej i w rejonie Kasprowego do końca maja śmiało będzie można jeździć na nartach, bo pokrywa śniegu w tym rejonie ok. 180 cm. - 2 m.
Poproszę o aktualne info jak jest w BM bo jutro będę wędrował ![]()
teksanski dzisiaj na przemian słońce i deszcz
, nawet burza się trafiła i wichura, na Potrójnej – grad. No cóż – kwiecień plecień
. Jutro ma być już podobno bez deszczu i ze słonkiem. Idealny dzień na szukanie wiosny
.
No to u mnie też dzisiaj tak było , też zagrzmiało a teraz pisząc to widzę z okna że na Żarze śnieg jest ![]()
W rejonie Leskowca ok 50 - 60cm mokrego śniegu
Hm to może lepiej niżej coś pochodzić ? Nie chciałbym za bardzo się przemoczyć ![]()
W rejonie Leskowca ok 50 - 60cm mokrego śniegu
To fiuletowych tam jeszcze nie będzie...
Ja wybieram się jutro na pętelkę szlakiem widoków ze Stryszawy ![]()
A jak tam warunki na przełęczach - na szosach asfaltowych- Przegibek, Kocierska , Beskid Targanicki , lub Żar itp.-mam nadzieje że są całkiem suche i nie oblodzone, bo też planuje jutro etapik kolarski po Beskidzie Małym , pierwszy w tym roku... ?
Ostatnio edytowany przez harnaś wołoski (2013-04-13 19:24:53)
Przegibek był czyściuteńki ostatnio ino mokry ![]()
Dzięki Jolu za info, więc chyba jutro Przegibek zaatakuje po zimowej przerwie, tym bardziej że jest najłatwiejszy, a po zimie nogi jeszcze... zimne ![]()
Ostatnio edytowany przez harnaś wołoski (2013-04-13 19:44:29)
teksanski tak do 500-550mnpm jest już praktycznie bezśniegowo,ja dzisiaj na rowerku pojeździłem deczko na południe od leskowca na tych właśnie wysokościach...wyżej jest kiepsko na rowerek a i na buta też nie najlepiej ale pewnie sam jutro gdzieś na 800-900 zaatakuje,pozdro ![]()
teksanski tak do 500-550mnpm jest już praktycznie bezśniegowo,ja dzisiaj na rowerku pojeździłem deczko na południe od leskowca na tych właśnie wysokościach...wyżej jest kiepsko na rowerek a i na buta też nie najlepiej ale pewnie sam jutro gdzieś na 800-900 zaatakuje,pozdro
Ja też na bieżąco sledze, kiedy śniegi zejdą?
Piszcie w końcu gdzie byliście i jakie warunki panują na szlakach BM? Czeka i czekam, a tu nic!?
M.Ż. - Żar - Kiczora - Przeł. Isepnicka - M.Ż. - południowe stoki wytopione, miejscami łachy mokrego zleżałego śniegu, buty mokną w momencie
, od przeł. Isepnickiej zielonym - więcej śniegu niż wytopionego - to w górnej części, niżej potoki rżną na całego
. Ogólnie mówiąc - MOKRO ! ![]()
Stryszawa - Krzeszów - Żurawnica - )( Carchel - Stryszawa podobnie jak u Markka500, południowe w zasadzie bez śniegu, północne ze starym śniegiem, wody wszędzie na maksa ![]()
EDIT: no i najważniejsze - były krokusy ![]()
A JAK W KOCONIU.
A JAK W KOCONIU.
Szosza szucha - reszta pewnie podobnie ![]()
Czy ktoś tęskni już za zimą w BM ?:)
Chwilowo nie, do czasu oczywizda. ![]()
Nie.
Niech jest tylko wiosna lato i jesień. ![]()
Nie, ale tęsknie za ładną, słoneczną pogodą a niestety drugi tydzień ma lać ![]()
Żarty sobie stroisz? ![]()
przecież zima ma się dobrze, w ostatnia sobotę podobno waliło śniegiem z deszczem
Pytałem gdyż dawno nic nie pisałem i chciałem się przypomnieć haha a tak na serio to zawsze pod koniec zimy chce mi się wiosny,lata w górach natomiast pod koniec lata już nie mogę się doczekać pierwszego śniegu ![]()
Ale to jeszcze chyba nie ten czas ![]()
Mówcie jakie warunki w górach?
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 24 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.038 sekund, wykonano 11 zapytań ]