Odp: Gibasy, Zamczysko, Łamana Skała.
Oj piękne zdjęcia Dawidzie, zwłaszcza te kaskady na górskim potoku
. Uzmysłowiłam sobie, że nie widziałam jeszcze skał Zamczyska.
Może napiszesz jeszcze kilka słów o tej wycieczce.
.
Piękne fotki
Będąc w Beskidzie Małym zauważyłem że pojawiły się tutaj nowe tablice informujące o obszarze chronionym i taka też tablica znajduje się też przy skałach Zamczysko ![]()
Czy to jest to słynne zdjęcie podczas którego fotoreporter zażył rześkiej kąpieli w górskim strumyku))))
Czy to jest to słynne zdjęcie podczas którego fotoreporter zażył rześkiej kąpieli w górskim strumyku))))
Jako świadek zdarzenia potwierdzam że wydarzyło się to właśnie tam
Może napiszesz jeszcze kilka słów o tej wycieczce
No to może jako uczestnik przechadzki ja coś napiszę
:
Wyruszyliśmy około godziny 11 z Praciaków i żółtym szlakiem dotarliśmy w okolicę skrzyżowania Anuli (pół składu lekko poobijana w związku w.w. sytuacją
), gdzie uprawiając delikatny chaszczing odwiedziliśmy skałki wspinaczkowe. Potem udaliśmy się w stronę Gibasów z krótkim postojem na Wielkim Gibasów Groniu w celu wysuszenia zaparowanego obiektywu, następnie sprawdzenie efektów pracy forumowiczów przy kapliczce (zresztą bardzo dobrych co widać na zdjęciu) ,krótka pogawędka z chatkowym, który wyjaśnił nam tajemnicę egzotycznego plakatu z nie do końca zrozumiałym dla przeciętnego zjadacza chleba tekstem-szlaczkiem
, krótka penetracja Czarnych Działów i mozolny marsz w kierunku Łysiny zwieńczony plątaniem się w labiryntach skalnych Zamczyska wsród wielu adeptów skalnej wspinaczki, powrotny wyścig z burzą (na szczęście udany) do Anuli i powrót przez Łamaną Skałę oraz niestety już lekko przychmuraną Potrójną do Rzyk ,zwieńczony regeneracyjną grzanką z serem i ketchupem u tomkosa ![]()
Ostatnio edytowany przez Bisqp (2013-06-14 21:48:08)
Od razu lepiej jak jakieś słowo się dołączyło, można przynajmniej coś pogawędzić ...
[...] pół składu lekko poobijana w związku w.w. sytuacją
), gdzie uprawiając delikatny chaszczing odwiedziliśmy skałki wspinaczkowe.
ale za to jakie piękne zdjęcia tego strumyka wyszły
. Widać piękno wymaga poświęceń ...
![]()
[...] sprawdzenie efektów pracy forumowiczów przy kapliczce (zresztą bardzo dobrych co widać na zdjęciu)
widac , widać
- kapliczka ładnie "zapozowała" ![]()
Krótka pogawędka z chatkowym, który wyjaśnił nam tajemnicę egzotycznego plakatu z nie do końca zrozumiałym dla przeciętnego zjadacza chleba tekstem-szlaczkiem
No tak, to chyba banan wprowadził nam tę odrobinę egzotyki do BM - u ?
[...] penetracja Czarnych Działów i mozolny marsz w kierunku Łysiny zwieńczony plątaniem się w labiryntach skalnych Zamczyska wśród wielu adeptów skalnej wspinaczki
Zarówno Czarne Działy i skały Zamczyska koniecznie muszę zobaczyć. ![]()
[...] Powrotny wyścig z burzą (na szczęście udany) do Anuli i powrót przez Łamaną Skałę oraz niestety już lekko przychmuraną Potrójną do Rzyk ,zwieńczony regeneracyjną grzanką z serem i ketchupem u tomkosa
Po takiej wycieczce z przygodami grzanka tomkosa jak znalazł
i na pewno to nie była grzanka tylko grzana ! ![]()
Ja na tej wycieczce byłem właśnie od fotografowania o opis to jest działka Bisqpa, bo on w tych sprawach bardziej zorientowany ode mnie. A od siebie dodam, że na Zamczysku też byłem pierwszy raz, ale naprawdę warto było przejść ten kawałek drogi.
Pozdrawiam Dawid.
Ostatnio edytowany przez Dawid (2013-06-15 13:57:02)
Ja na tej wycieczce byłem właśnie od fotografowania o opis to jest działka Bisqpa, bo on w tych sprawach bardziej zorientowany ode mnie.
Dawid Ty nie mów, że pisanie to nie Twoja działka, tylko pisz. Każdy tu tak zaczynał.
Zawsze musi być pierwszy raz. !