1

Temat: Gibasy, Zamczysko, Łamana Skała.

Zamieszczam kilka fotek z niedzielnej przechadzki.
Album po kliknięciu na zdjęcie.

https://lh3.googleusercontent.com/-RXvkwxvocMI/UbsJNL5Te-I/AAAAAAAAAAg/DBVYGplo7IA/s800/1.jpg

Pozdrawiam Dawid.

Ostatnio edytowany przez Dawid (2013-06-14 14:08:27)

2

Odp: Gibasy, Zamczysko, Łamana Skała.

Oj piękne zdjęcia Dawidzie, zwłaszcza te kaskady na górskim potoku smile. Uzmysłowiłam sobie, że nie widziałam jeszcze skał Zamczyska. yikes  Może napiszesz jeszcze kilka słów o tej wycieczce. smile.

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

Piękne fotki smile Będąc w Beskidzie Małym zauważyłem że pojawiły się tutaj nowe tablice informujące o obszarze chronionym i taka też tablica znajduje się też przy skałach Zamczysko smile

4

Czy to jest to słynne zdjęcie podczas którego fotoreporter zażył rześkiej kąpieli w górskim strumyku))))

5

tomkos napisał/a:

Czy to jest to słynne zdjęcie podczas którego fotoreporter zażył rześkiej kąpieli w górskim strumyku))))

Jako świadek zdarzenia potwierdzam że wydarzyło się to właśnie tam  big_smile

nena napisał/a:

Może napiszesz jeszcze kilka słów o tej wycieczce

No to może jako uczestnik przechadzki ja coś napiszę  wink :
Wyruszyliśmy około godziny 11 z Praciaków i żółtym szlakiem dotarliśmy w okolicę skrzyżowania Anuli (pół składu lekko poobijana w związku w.w. sytuacją   tongue ), gdzie uprawiając delikatny chaszczing odwiedziliśmy skałki wspinaczkowe. Potem udaliśmy się w stronę Gibasów z krótkim postojem na Wielkim Gibasów Groniu w celu wysuszenia zaparowanego obiektywu, następnie sprawdzenie efektów pracy forumowiczów przy kapliczce (zresztą bardzo dobrych co widać na zdjęciu) ,krótka pogawędka z chatkowym, który wyjaśnił nam tajemnicę egzotycznego plakatu z nie do końca zrozumiałym dla przeciętnego zjadacza chleba tekstem-szlaczkiem  smile , krótka penetracja Czarnych Działów i mozolny marsz w kierunku Łysiny zwieńczony plątaniem się w labiryntach skalnych Zamczyska wsród wielu adeptów skalnej wspinaczki, powrotny wyścig z burzą (na szczęście udany)  do Anuli i powrót przez Łamaną Skałę oraz niestety już lekko przychmuraną Potrójną do Rzyk ,zwieńczony regeneracyjną grzanką z serem i ketchupem u tomkosa  smile

Ostatnio edytowany przez Bisqp (2013-06-14 21:48:08)

6

Od razu lepiej jak jakieś słowo się dołączyło, można przynajmniej coś pogawędzić ... big_smile

Bisqp napisał/a:

[...] pół składu lekko poobijana w związku w.w. sytuacją   tongue ), gdzie uprawiając delikatny chaszczing odwiedziliśmy skałki wspinaczkowe.

ale za to jakie piękne zdjęcia tego strumyka wyszły big_smile wink. Widać piękno wymaga poświęceń ... tongue big_smile

Bisqp napisał/a:

[...] sprawdzenie efektów pracy forumowiczów przy kapliczce (zresztą bardzo dobrych co widać na zdjęciu)

widac , widać  smile   - kapliczka ładnie "zapozowała" wink

Bisqp napisał/a:

Krótka pogawędka z chatkowym, który wyjaśnił nam tajemnicę egzotycznego plakatu z nie do końca zrozumiałym dla przeciętnego zjadacza chleba tekstem-szlaczkiem  smile

No tak, to chyba banan wprowadził nam tę odrobinę egzotyki do BM - u ? big_smile

Bisqp napisał/a:

[...] penetracja Czarnych Działów i mozolny marsz w kierunku Łysiny zwieńczony plątaniem się w labiryntach skalnych Zamczyska wśród wielu adeptów skalnej wspinaczki

Zarówno Czarne Działy i skały Zamczyska koniecznie muszę zobaczyć. smile

Bisqp napisał/a:

[...] Powrotny wyścig z burzą (na szczęście udany)  do Anuli i powrót przez Łamaną Skałę oraz niestety już lekko przychmuraną Potrójną do Rzyk ,zwieńczony regeneracyjną grzanką z serem i ketchupem u tomkosa  smile

Po takiej wycieczce z przygodami grzanka tomkosa jak znalazł big_smile i na pewno to nie była grzanka tylko grzana ! big_smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

7

Ja na tej wycieczce byłem właśnie od fotografowania o opis to jest działka Bisqpa, bo on w tych sprawach bardziej zorientowany ode mnie. A od siebie dodam, że na Zamczysku też byłem pierwszy raz, ale naprawdę warto było przejść ten kawałek drogi.

Pozdrawiam Dawid.

Ostatnio edytowany przez Dawid (2013-06-15 13:57:02)

8

Dawid napisał/a:

Ja na tej wycieczce byłem właśnie od fotografowania o opis to jest działka Bisqpa, bo on w tych sprawach bardziej zorientowany ode mnie.

Dawid Ty nie mów, że pisanie to nie Twoja działka, tylko pisz. Każdy tu tak zaczynał. big_smile Zawsze musi być pierwszy raz. !