Temat: Relacje Joli z trasy MSB

05.07.2010

"Nocowałam  na Potrójnej. Upał dał wczoraj w kość i dalej nie dałam rady. Teraz idę pozdrowić mieszkańców pod Potrójną a potem kierunek  Zembrzyce! Pozdrowienia dla wszystkich! smile"

2

Odp: Relacje Joli z trasy MSB

wczoraj może upał, ale dzisiaj Joli będzie się na pewno dużo przyjemniej maszerować , bo troszkę deszczyk nam z rana w Małym pokropił smile . Plan wczorajszego dnia wykonany, więc trzymamy za Jolę kciuki przez dalszą część trasy życząc dużo słonka i pięknych widoków ! smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

3

nena napisał/a:

wczoraj może upał, ale dzisiaj Joli będzie się na pewno dużo przyjemniej maszerować , bo troszkę deszczyk nam z rana w Małym pokropił

Coś czuję, że Jola będzie miała większą motywację dziś do marszu z uwagi na to, że gdzieś tam ciągle nad górami poburkuje i niezbyt ciekawie te burzowe chmury wyglądają wink

05.07.2010 11:15
"Ewa i Lucjan w Wiśle. Na chatce Roman z Bielska. Pozdrowienia przekazałam endujowo (cokolwiek to znaczy - przyp. mój) na kartce zapisałam smile "

No to trzymamy kciuki za naszego samotnego Rodzynka wink

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

4

w Bielsku już trochę polało, ale to takie przejściowe. Ciekawe gdzie nasza Jola wink

5

06.07.2010 godz: 7.30

"Zanosiło się na nocleg w krzakach, ale o 22 z minutami uratował mnie ośrodek rekolekcyjny w Zembrzycach :-). Dzisiaj w kierunku Myślenic. Wczoraj pokropiło."

A ja w ramach wizualizacji trasy Joli dołączę linka do opracowanej trasy przez Djinna.

http://www.beskidmaly.pl/bsm.php

6

Brawo Jola! Dzielna turystka!

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

7

dzielna kobieta ! smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

Zawsze podziwiam ludzi którzy stawiają sobie duże wyzwania. Sam w przeszłości robiłem i podobne rzeczy. Bo czym by było życie bez przygód i wrażeń. Życzę powodzenia w dalszej wędrówce. Pogoda dzisiaj jest w miarę smile

9

No to już nasza Jola opuściła BM. Spory kawałek ma dziś do zrobienia wink

Jan Himilsbach

10

Brawo Jolu!! Przecieraj szlaki, tak mnie nakręciłaś tą wyprawą, że zdolny jestem nawet samemu powtórzyć Twój wyczyn smile

11

06.07.2010 14:21

" smile Hej ponieważ zgubiłeś numer konta Ojca Dyrektora, a ja w domu rekolekcyjnym miałam darmowy nocleg, dałam datek w słusznej pogodowej sprawie smile Pozdrawiam smile"

Oj Jolu, tak patrząc za okno, to chyba niezbyt hojny był to datek tongue Na początku (ok. 15) było jeszcze w miarę ładnie, więc odpisałem (ech ten hura-optymizm):

14:51
"To warto było, bo pogodę masz świetną wink Trzymamy kciuki. Pzdr wink"

Na odpowiedź nie czekałem długo: 14:52

"Dzięki smile"

Ciekawe czy Jola dojdzie dziś do Myślenic. Plan ambitny, dzień długi, chwilowo przestało kropić. Niech się jej uda. Powodzenia wink

Jan Himilsbach

12

Wyczytałem, że zmienił się przebieg szlaku z Mszany na Luboń i postanowiłem o tym poinformować naszą wędrowczynię.

06.07.2010 19:04
"Jolu, właśnie wyczytałem, że jest zmieniony przebieg szlaku z Mszany na Luboń i niezbyt dobrze oznakowany, trzeba uważać"

Na odpowiedź nie czekałem długo, ale za to co zobaczyłem w zwrotnym sms-ie zaskoczyło mnie zupełnie. Jola już odpoczywa w...

19:33
Dzięki za wiadomość smile Postaram się nie zgubić smile Szukanie obejścia na Żar, bo w Lazku dalej czynne osuwisko, naraziło mnie na stratę czasu. Jestem już na kwaterze w Myślenicach - jutro do południa same przyjemności, a potem na Kudłacze smile"

I tak od słowa do słowa konwersując z Neną na gg napisałem:

19:39
"To Ci szybko poszło dziś wink Całusy od Neny wink"

19:46
Sama się dziwię, nie wiem czy ja tej trasy do Myślenic źle nie policzyłam wg moich obliczeń miała 33 km, a to nierealne, inna rzecz nie było upału, na końcu deszcyk pokropił, całusek dla Neny ode mnie też smile"

I pomyśleć, że to ktoś o mnie kiedyś na tym forum napisał, że jestem harpagan big_smile

Ostatnio edytowany przez darkheush (2010-07-06 19:11:37)

Jan Himilsbach

13

Cieszę się , że Jola już sobie odpoczywa na kwaterze i pewnie będzie mecz z nami ogladać ! big_smile Na noc zapowiadaja burze, ale jutro miejmy nadzieję znowu przywita ją słońce smile

Ostatnio edytowany przez nena (2010-07-06 19:08:44)

14

A ja myślę, że wszystko będzie jednak zależało od wysokości tego datku w Zembrzycach big_smile

Jan Himilsbach

15

wink Jola pokazuje, że jak się chce to się potrafi! A pogoda dobra do wędrówki!

16

07.07.2010 8:00

":-) wczoraj chmury na niebie szalały, ale obeszło się bez burzy i ulewy. Zapowiadał się bardzo długi odcinek drogi, ale nie było najgorzej.  Wcześniej wyszłam na szlak, sporo szłam szczytami. Do Myślenic schodziłam w przelotnym deszczu. Dzisiaj zwiedzam miasto :-) A popołudniu na Kudłacze. Pozdrawiam!"

17

No pięknie. Jeszcze gotowa skończyć ten szlak...
Żartowałem wink

18

Piotrze, ale to dla nas jest niezły obciach!! Nie mogliśmy się z nikim dogadać co do składu i terminu, a tu taka Jola spakowała się i (dosłownie i w przenośni) kopie nam dupska !!

Brawo Jolu, trzymamy kciuki!! Myślę, że podzielisz się spostrzeżeniami co do trasy, w końcu my też musimy go kiedyś przejść!! smile

19

Cóż napisać? Wiedziałem, że jest zdeterminowana, żeby pójść, a to chyba najważnejsze w całej tej sprawie. Pisała, że traktuje to jako przygotowania do GSB. A moje d...ko jest aż sine od kopania wink. Myślę jednak, że nie warto się łoić, ale trzeba się zebrać do kupy i pójść. Ja byłem gotowy robić tę trasę, ale nie chciałem robić jej samotnie.

Ostatnio edytowany przez piotr (2010-07-07 09:01:52)

20

Teraz widać, że można i samemu smile

21

Pewnie, że można. Na wiosnę przeszedłem tak całe pasmo Wlk. Raczy. Ale to jest inne chodzenie... Zresztą dajmy już spokój - ten dział jest dla Joli. Niech ona tu ma "pierwsze skrzypce".

Ostatnio edytowany przez piotr (2010-07-07 09:10:51)

22

07.07.2010   9:57

"Ja nie tracę nadziei, że my to jeszcze razem przejdziemy:-) samemu nie jest źle, daję radę, ale ile by to było śmiechu ze wspólnego biwakowania:-) tego mi brakuje".

23

Wysłałem dziś Joli sms-em prognozę pogody na najbliższe dni w wersji "short", co by ją trochę podnieść na duchu wink

07.07.2010 19:19
"Dzięki za pogodowe info smile Przydał się ten wypoczynek w Myślenicach bo mnie jakiś kryzys dopadł. Jest już dobrze smile Dotarłam na Kudłacze smile"

No to ja już czekam tylko na meldunek z "górki z antenką". Teraz to już się jej nie może nie udać, choć odcinek Kudłacze-Luboń do najkrótszych nie należy wink

Wuwuzele w dłoń i kibicować na finiszu!!! Wszyscy!!!

big_smile

Ostatnio edytowany przez darkheush (2010-07-07 19:25:52)

Jan Himilsbach

24

08.07.2010 08:40

"Witam! Bardzo przydał się wczoraj odpoczynek smile zachód słońca na Kudłaczach był cudowny a schronisko całe moje. Spotykam niewielu ludzi a długodystansowiec w ogóle się nie trafił big_smile dziś kierunek Mszana Dolna :-) pozdrowienia dla wszystkich!"

25

Dopiero teraz mogę coś skrobnąć, a więc:

08.07.2010 19:22
"Lubogoszcz dał w kość. Schodzę do Mszany smile"

Więc pewnie teraz sobie już smacznie śpi w Mszanie, a na jutro tylko Luboń wink Nie powiem, że jej nie zazdroszczę. wink

Jan Himilsbach