Odp: Szlakowskazy i tablice
bylem dzisiaj na Leskowcu,rogacz stoi juz prosto.Widzialem,osobe z kilofem i lopata,nie wiem ,kto to byl,ale to pewnie Jego zasluga.Dzieki.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
bylem dzisiaj na Leskowcu,rogacz stoi juz prosto.Widzialem,osobe z kilofem i lopata,nie wiem ,kto to byl,ale to pewnie Jego zasluga.Dzieki.
Na wiosnę powstanie nowy rogacz.
Pan Janek Lizak – szef schroniska na Leskowcu, obiecał, że przygotuje nam go.
Wraz z Jankiem Okrzos zabetonujemy łącznie z szyną stalową, by już nigdy nam
nie padł
Prace przewidziane na Kwiecień-Maj, -przy okazji naprawimy wiatę na szczycie ![]()
Na wiosnę powstanie nowy rogacz.
Pan Janek Lizak – szef schroniska na Leskowcu, obiecał, że przygotuje nam go.
Wraz z Jankiem Okrzos zabetonujemy łącznie z szyną stalową, by już nigdy namnie padł
![]()
Prace przewidziane na Kwiecień-Maj, -przy okazji naprawimy wiatę na szczycie
Super Marku ! - na Leskowcu musi stać solidny rogacz ! ![]()
Zartobliwie odpowiadajac-zgadzam sie ;na Leskowcu musi stac solidny rogacz-poprosze zone
Zartobliwie odpowiadajac-zgadzam sie ;na Leskowcu musi stac solidny rogacz-poprosze zone
Janusz, czy twoja Żona będzie potrzebować pomocy? ![]()
Niestety nie ,Staszku-to tylko taka gra slow-zodiakalnego skorpiona
A to na żarty wzięło naszych Panów, no …
![]()
Chciałem podziękować wszystkim za współpracę,
tym, którym zależało na dobrym oznaczeniu Beskidu Małego.
Na ile potrafiłem, to starałem się nadążyć za tematem.
Teraz przekazałem „pałeczkę” następcy.
Jakieś uwagi to proszę kierować do PTTK Wadowice ![]()
Miło mi będzie kogoś z forum spotkać na szlaku BM, ale już zupełnie prywatnie, nie jako MK ![]()
dzięki Marek
, to do zobaczenia na szlaku ![]()
Ja rowniez dziekuje Marku i do zobaczenia na szlaku
Dziękujemy Marku za kawał pozostawionego serca w Beskidzie Małym!!! Nikt o tym nie zapomni!
Przyłączam się do podziękowań. Jako były znakarz a obecnie turysta mogę bez cienia przesady stwierdzić, że oznakowanie prowadzone przez Ciebie MK w BM stoi na bardzo wysokim poziomie i pod tym względem bardzo pozytywnie wyróżnia nasz Beskid od innych gór.
Super robota Marku ! - dzięki niej się w BM-ie na pewno nie zgubię !
- dziękuję. ![]()
Przyłączam się do podziękowań. Jako były znakarz a obecnie turysta mogę bez cienia przesady stwierdzić, że oznakowanie prowadzone przez Ciebie MK w BM stoi na bardzo wysokim poziomie i pod tym względem bardzo pozytywnie wyróżnia nasz Beskid od innych gór.
I to jest to
Zapewne takiego serca już nie będzie dało się dostrzec w podejściu PTTTK. Dzięki Wielkie Marku. ![]()
Dołączam się do podziękowań!
Wszystko tak skrupulatnie oznakowane, że w naszym BMie nie da się zgubić!
Dzięki Tobie Marku ![]()
Dzisiaj po długiej niebytności w górach, po południu wyskoczyłem na mały rekonesans 2,5 godzinny w nasz BM.
Trasa Rzyki Praciaki-Anula-Leskowiec-Rzyki Jagódki.
Jakże mile się zaskoczyłem ![]()
Nowy rogacz na Anuli
Tablice topograficzne Na Beskidzie, Potrójna, Przełecz Beskidek
Nowy rogacz na Leskowcu ![]()
Janku wielkie dzięki za Twoją pracę ![]()
Janek przejął po mnie oznaczenia w naszym Beskidzie Małym i robi to wspaniale.
Na wiosnę przygotowałem około 20 tablic topograficznych wg Janka listy i widzę, że wszystko jest zamontowane!!! Rogacze w szynach, zakonserwowane i zabetonowane!
Janek także wymalował (odnowił) kilkanaście, jak nie -dziesiąt km szlaków w naszym Beskidzie i Makowskim. A teraz czeka go nowa partia tablic tym razem 2 topograficzne plus siedemnaście kierunkowych i jedna informacyjna o szlaku papieskim, która będzie umieszczona w Jaroszowicach ![]()

Nie będziesz się
przynajmniej nudził
Wielkie dzięki Janku![]()
Ostatnio edytowany przez MK (2014-08-18 20:48:20)
To teraz działacie w duecie
Jeden przygotowuje, drugi wiesza - no to pięknie dziękujemy! ![]()
rogacze wyglądają przepięknie - czytelnie i solidnie
serce rośnie ![]()
rogacze wyglądają przepięknie - czytelnie i solidnie
serce rośnie
Masz racje sprocket73
Serce rośnie, że praca nie idzie na marne.
A satysfakcje daje, kiedy uczeń przewyższa nauczyciela ![]()
Pięknie, solidnie i elegancko – dziękujemy ! ![]()
Wczoraj zauważyłem błędnie zawieszoną tabliczkę. Tabliczka oznaczająca Szczyt Główniak 550m w terenie znajduje się w miejscu oznaczonym strzałką. Jak widać na mapie szczyt znajduje się niżej.

Też to widziałem i na dobrą sprawę wprowadził mnie to w błąd. Zszedłem na dziko nie w tym miejscu ![]()
pomarańczowe kółka z czarnymi kropkami oznaczają rzeczywisty przebieg szlaku. To kolejny błąd w tym obszarze nakreślony na mapach.
a tak w ogule to tam gdzie jest zaznaczony główniak powinien być kapral a tam gdzie kapral nic :)
Ostatnio edytowany przez jasiomateuszek (2014-08-31 12:21:16)
Wczoraj zauważyłem błędnie zawieszoną tabliczkę. Tabliczka oznaczająca Szczyt Główniak 550m w terenie znajduje się w miejscu oznaczonym strzałką. Jak widać na mapie szczyt znajduje się niżej.
Dzięki sprocket za informacje.
Janek wieszał w miejscu starych tablic,
niebawem to sprawdzimy i jak trzeba będzie przełożymy.
Na razie mamy dużo innej pracy związanej z oznaczeniami naszego BM-u ![]()
pomarańczowe kółka z czarnymi kropkami oznaczają rzeczywisty przebieg szlaku. To kolejny błąd w tym obszarze nakreślony na mapach.
Tak szlak jest przekierowany. Zgłoszone jest to w wydawnictwie Compass.
W nowej edycji mapy powinno być to uwzględnione i jeszcze wiele innych zmian ![]()
Ostatnio edytowany przez MK (2014-09-03 18:20:07)
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.032 sekund, wykonano 11 zapytań ]