Temat: Małe jest piękne - zwłaszcza latem

Jako, że wakacje, czy też sezon urlopowy - jak zwał, tak zwał - powoli dobiegają końca, mam pewną propozycję. Mianowicie mały konkurs foto pod roboczym tytułem „Małe jest piękne – zwłaszcza latem”

Zasady:

Każdy chętny forumowicz wkleja jedną swoją fotkę zrobioną w okresie maj-wrzesień. Musi to być fota z Beskidu Małego. Pulę zdjęć zamykamy 30 września i zaczynamy głosowanie.
Głosowanie jest jawne (w postach). Za głosowanie na samego siebie grozi dożywotnia dyskwalifikacja wink. Głosujemy na zasadzie (przykładowo):
Nick1 – 5 pkt
Nick2 - 3 pkt
Nick3 - 1 pkt

Głosujemy do 15 października. Ja nie biorę udziału w konkursie, a to z prostej przyczyny. Zasiadam w smutnej Komisji Kontroli Gier i Zakładów. Ktoś tego bajzlu musi pilnować wink

Nagrody:

Za zajęcie 1 miejsca po podliczeniu punktów, przewidziano 4-pak pewnego złocistego płynu z pianką (stawiam jako organizator) + możliwość, a nawet konieczność wymyślenia tematu kolejnego konkursu foto wink

Dla użytkowników, którzy zajmą zaszczytne miejsca nr 2 i 3 przewidziano nagrodę pocieszenia w postaci uścisku dłoni Pana Prezesa tudzież Ojca Dyrektora.

Wszystkie nagrody będzie można odebrać na najbliższym zlocie Forum.

Oczywiście całość traktujemy tylko i wyłącznie jako dobrą zabawę. Do dzieła Forumowicze big_smile

P.S. Jeśli ktoś nie wie, jak wstawić fotkę bezpośrednio na forum, proszę o przesłanie jej na mojego maila: darkheush@gmail.com

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

2

Odp: Małe jest piękne - zwłaszcza latem

tematyka dowolna? smile

"Góry upajają. Człowiek uzależniony od nich jest nie do wyleczenia. Można pokonać alkoholizm, narkomanię, słabość do leków. Fascynacji górami nie można" Edmund Hillary

3

Byleby dotyczyła Beskidu Małego. Mogą być kwiotki, krzoki, dzikie bestyje, panoramki, widoczki, zachody słońca wink

Jan Himilsbach

4

Z swojej strony, zachęcam wszystkich forumowiczów do uczestnictwa w konkursie naszego Admina darkheush'a. Czyżby nikt nie miał ochoty na 4-pak? wink

5

http://www.kukow.pl/foto/albums/userpics/10001/P6260115.JPG

Ja zgłaszam chęć udziału w konkursie. Mam jedno takie niezwykłe zdjęcie botaniczne które zrobiłem w Beskidzie Małym w wymaganym okresie maj-wrzesień. Darkheush prześle je tobie na maila, bo nie mam je jak umeścić na forum.

7

Darku czekam na maila wink

Jan Himilsbach

8

No tak. Szybkość forumowiczów mnie zaskakuje. Jak zaczynałem pisać poprzedniego posta na poczcie nie było nic. Jak skończyłem było to:

Zdjęcie zgłoszone przez Darka Tlałkę
http://lh3.ggpht.com/_AK0lvltOPAo/TI_Ta5PIfgI/AAAAAAAAM9Q/s9KoOZmuwVQ/s800/Zarodnie%20na%20spodzie%20li%C5%9Bci%20u%20paprotnika%20Brauna.JPG

Jan Himilsbach

9

Ja tylko bym dodał, że pomysł super. Ponadto dobrze by były opisać krótko fotke, co przedstawia? Napewno było by ciekawsze i nie budziło podejrzeń, że to rzeczywiście BM tongue

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .

10

kris_61 napisał/a:

(...)Ponadto dobrze by były opisać krótko fotke, co przedstawia? Na pewno było by ciekawsze i nie budziło podejrzeń, że to rzeczywiście BM tongue

Słuszna uwaga, powstanie sobie potem ciekawa, opisana galeryjka big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

11

Jeśli by Jaroszowicką Górę i Wierzchowinę zaliczyć do BM (niektórzy tak robią, inni już nie), to też myślę, że miałbym jakieś zdjęcie do konkursu. smile

12

Fotka została zrobiona na Potrójnej w dniu 11 września tego roku czyli w okresie kalendarzowego lata, chociaż przedstawia bardziej jesienne klimaty wink to takie również bywa lato smile

http://lh5.ggpht.com/_AUiIwSjvNoQ/TIOhWa-kPUI/AAAAAAAAF8U/zPFPqKrcgko/s640/SDC10113.JPG

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

13

A niezarejstrowani forumowicze również mogą wziąć udział? tongue

14

hmm rejestracja jest bezpłatna, daje dużo możliwości, naprawdę zachęcamy do rejestracji bo to duże ułatwienie zarówno dla adminów jak i użytkowników, rejestracja trwa dosłownie minutę wiec to chyba nie jest problem

15

Co do mojego zdjęcia które umieścił mi Darkheush to przedstawia ono spodnią część liścia z zarodniami paprotnika Brauna (Polystichum braunii). Zdjęcie to wykonałem w czerwcu na stoku Bujakowskiego Gronia smile

16

Szymskim, weź jej nie tłumacz ile zajmuje rejestracja. Była na dwóch zlotach, a zarejestrować się jej nie chce, więc zaspokoję Twoją ciekawość iskaria - Ty jako niezarejestrowana nie możesz tongue

Jan Himilsbach

17

darkheush napisał/a:

Szymskim, weź jej nie tłumacz ile zajmuje rejestracja. Była na dwóch zlotach, a zarejestrować się jej nie chce, więc zaspokoję Twoją ciekawość iskaria - Ty jako niezarejestrowana nie możesz tongue

Darkheush tu rządzi! wink Ale fakt faktem wstyd wink

18

Żniwa
http://img824.imageshack.us/img824/9499/imm01414an.jpg

"W niedomkniętym oknie noc
Podpatruje twoje sny,
W niedomkniętym oknie noc,
Siedzę, patrzę jak ty śpisz... "

19

taki widoczek jak utrwalił angi to trzeba szanować, bo coraz mniej już takich,  niestety ... sad

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

20

No to mamy kolejne przesłane na mojego maila wink

Fotka zgłoszona przez użytkownika o nicku krakus

"Mały w Małym"
http://lh3.ggpht.com/_AK0lvltOPAo/TJZ7DDLQXgI/AAAAAAAAM-s/Awg1J4_g5vQ/s800/male_jest_piekne_P5066553.JPG

Kim jest tajemniczy krakus???

Jan Himilsbach

21

krakus - migracja z Krakowa do Tarnawy Górnej. Małe jest piękne.

22

No i pięknie Krakus wink

Czekam na kolejne zgłoszenia. Czteropak się chłodzi wink

P.S.

jolanta napisał/a:
kris_61 napisał/a:

(...)Ponadto dobrze by były opisać krótko fotke, co przedstawia? Na pewno było by ciekawsze i nie budziło podejrzeń, że to rzeczywiście BM tongue

Słuszna uwaga, powstanie sobie potem ciekawa, opisana galeryjka big_smile

A no powstanie. W zasadzie to już powstaje wink

Jan Himilsbach

23

Wychodzi na to że dzisiaj jest zamknięcie puli zdjęć. Coś słabo z tymi zgłoszonymi zdjęciami. Tylko pięciu chętnych neutral

24

http://lh4.ggpht.com/_rjFUpirYyGY/TKTbNxgYR8I/AAAAAAAAHbY/cBH3CqD03Tw/s640/ten%20strumyk.JPG

i jest szóste big_smile  - Jeden z potoków na stokach Gancarza smile

Ostatnio edytowany przez nena (2010-10-01 19:09:56)

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

25

Mam jeszcze 2h .... dajcie mi chwilkę smile

EDIT:

Znany chyba wszystkim widok ze szczytu Leskowca w kierunku południowym, zdjęcie wykonane w trakcie MSB.

http://lh5.ggpht.com/_vdI8QLKW7Ew/TKUBuJvTPBI/AAAAAAAAnJg/xgelrLeflWQ/IMG_1747.jpg

Ostatnio edytowany przez Djinn (2010-10-01 14:44:42)