Temat: Bieg z Bulwarów Młodości na Magurkę Wilkowicką

Bieg z Bulwarów Młodości na Magurkę Wilkowicką w Beskidzie Małym odbędzie się w niedzielę, 26 września o godz.11.00. Zawodnicy będą musieli pokonać trasę o długości 7,3 km i przewyższeniach 614 m. Meta biegu zostanie ustawiona przy schronisku PTTK. Celem imprezy jest popularyzacja biegów górskich i rejonu turystycznego Bielska-Białej, w tym Magurki Wilkowickiej. Jak dotąd, do udziału w imprezie zapisało się 50 zawodników. 

- Każdy może wystartować i sprawdzić swoje umiejętności biegowe - mówi Bartosz Chmielewski, organizator biegu. - Przygotowaliśmy dziesięć kategorii wiekowych, a dla chętnych - numery z własnym imieniem i nazwiskiem. Chcemy aby każdy czuł się wyróżniony. Wśród uczestników rozlosujemy cenne nagrody, w tym najlżejszy na świecie śpiwór puchowy. Łączna wartość nagród wynosi 20 tys. zł.

W niedzielę będzie też można wziąć udział w rajdzie nordic walking i aktywnie spędzić czas na trasie Straconka-Magurka Wilkowicka. Wszystkie informacje, a także regulamin biegu dostępne są na stronie www.igosport.pl. Uczestnicy mogą się zapisywać przez iinternet, w sklepie turystycznym przy ul. Górskiej 7 w Straconce albo w biurze zawodów przed startem w dniu imprezy. Bieg nordic walking  rozpocznie się o godz.10.00

http://bielsko.biala.pl/18145,aktualnosci

2

Odp: Bieg z Bulwarów Młodości na Magurkę Wilkowicką

no to trzeba mieć kondychę żeby wybiegać taką trasę Choć czasami jak jest m na Magurce widzę zapaleńców tego sportu

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

3

A mi taka forma "biegania" po górach po prostu nie pasuje. Z tego też powodu nie uczestniczę i nigdy nie będę uczestniczył w imprezach typu Maszron, Wyrypa Beskidzka czy Noc Krawculi. Ja się wolę porozglądać za widoczkami wink

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

4

Ja biegałem parę razy i jak samo bieganie ma to swoje uroki. Więc powiem szczerze korci mnie wink

5

Prezesie, jedni lubią to, inni co innego wink Nie we wsystkim się musimy zgadzać. Za nudno by tu było wink

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

6

Ciekawa impreza. Dystans niewielki, ale przewyższenie honorne, czyli będą siódme poty wink. 20 tys. zł / 50 uczestników = całkiem niezłe nagrody. Wprawdzie przygotowuje się właśnie do następującej imprezy biegowej:
http://www.biegtrzechkopcow.pl/artykuly/96/Regulamin
ale może się skuszę?

Ostatnio edytowany przez piotr (2010-09-22 07:09:12)

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

7

no proszę ... , Piotr, ja nie wiedziałam, że z Ciebie taki biegacz cool . Nie chwaliłeś się nam tutaj wink big_smile . Pozostaje mi życzyć najwyższej wygranej wink ! Tak czy owak ja trzymam kciuki ! wink

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

Piotrze jak pamiętam na Luboniu Wielkim mówiłeś coś o szybkim pokonywaniu trasy. Również ja życzę wygranej w biegu górskim po Krakowie smile Co do biegania to zupełnie nie nadaje się do tego w przeciwieństwie do wspinaczki górskiej  wink

9

ja mam nadzieję, że forumowicze jak będą biegnąć to ubiorą koszulkę forum smile

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

10

Neno nie chcę tu robić specjalnej autopromocji, ale co nieco o moim bieganiu napisałem w dziale "o nas" na mojej stronce www wink. Niestety nie zaliczam się do utalentowanych biegaczy, chociaż mój start w Trzech Kopcach 2009 mogę akurat zaliczyć do udanych. Darku - w przeciwieństwie do Ciebie jestem kompletnym beztalenciem wspinaczkowym, bo po pierwsze mam za ciężkie d...sko, a po drugie zwyczajnie się bałem podczas bardziej skomplikowanych działań. Jeszcze "na wędkę" jakoś mi wychodziło, ale ni w ząb nie mogłem sobie poradzić np. z dolną asekuracją. Zupełnie mi nie leżała ta cała zabawa z ekspresami, przewiązywaniem do zjazdów, zakładaniem stanowisk itp. itd....

Ostatnio edytowany przez piotr (2010-09-22 21:19:46)

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa