301

Odp: Oczyszczanie ruin i akcja malowania krzyża na Jawornicy

Pierwszy transport mogę wywieźć z rana Baca pokazałbyś mi drogę wyjazdową z Belęciny, a w drugim zabrałbym Marcina z Nowej Wsi i cały bagaż z spod kościoła w Targanicach o  10**.

... by Beskid Mały, był najpiękniejszym pasmem górskim.
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.

302

OK MK

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

303

MK napisał/a:

(...) Ale przy tym szpetnym OFF-top Was Kochamy smile

Tak publicznie yikes  wink Panowie tongue

Po konsultacjach na linii Jastrzębie Zdrój - BB - Rzyki, ustalono co następuje:

7.40 - odbiór Wujka na dworcu w BB smile

8.20 - poszukiwania Neny po andrychowskich przystankach wink

8.25 - szpula do Targanic big_smile

8.40 - meldujemy się pod kościołem w Targanicach tongue

Możliwy studencki kwadrans spóźnienia wink

Mam nadzieję, że na 10 będziemy już na górze smile

Ostatnio edytowany przez jolanta (2010-10-06 20:03:07)

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

304

jolanta napisał/a:

8.20 - poszukiwania Neny po andrychowskich przystankach wink

zabrzmiało podejrzanie i makabrycznie lol

myślę, że tak będzie najlepiej smile i baca nas nie posądzi o to , że z nas śpiochy big_smile tongue

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

305

no to się rozumie, pełna mobilizacja

Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

306

MK napisał/a:

(...) Mnie się nie prosi, tylko rzuca się hasło bym je usłyszał, jak tylko dam radę to realizuję. Jest to najlepszy wypoczynek smile

MK  to ja rzucam tym hasłem i do tego bardzo proszę, abyś zabrał ze sobą do autka te metalowe widelce do smażenia kiełbasek smile Z góry dziękuje za pozytywne rozpatrzenie prośby wink

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

307

Powstał jeden problem. Mianowicie jak będzie tyle papu to mi sie wyłączy myślenie głową a włączy żołądkiem i sie pytam do jasnej anielki, KIEDY JA BEDE MALOWAŁ JAK BEDE CIĄGLE Z KUCHNI PAPU WYKRADAŁ?!

308

jolanta napisał/a:

MK  to ja rzucam tym hasłem i do tego bardzo proszę, abyś zabrał ze sobą do autka te metalowe widelce do smażenia kiełbasek smile Z góry dziękuje za pozytywne rozpatrzenie prośby wink

Rozumiem, że ja zamilkłem (awaria dostępu do internetu (1,5 doby),
ale Wam wszystkim też łącza wysiadły?
Akcja zapowiada się udanie, pogoda ma być i prażonki też zapowiadają się smacznie.
Jolu, proszę Cię nie śpiesz się rano i bądź nie o 8,40 pod kościołem a najwcześniej 8,41
albo trochę później – np. 8,50 (8,55). Poza tym będziesz wiozła cenne osoby potrzebne przy akcji więc musisz jechać ostrożnie! wink
Co do widelczyków to nie wiem jak to jest, ale jak pisałaś posta to w tym czasie pakowałem je do łunochoda (telepatia ?) smile

309

Krótko, bo wyjeżdżam od razu do Milówki.
Byliście wspaniali. Dziękuję wszystkim za uczestnictwo smile
Dla niewtajemniczonych krzyż wymalowany „na gotowo”  big_smile
Dziewczęta  - kuchnia rewelacyjna big_smile
Dziękuję. smile

310

ja również dziękuję wam za pomoc w wymalowaniu krzyża, Bez was nie było by takiego efektu. czekam na foto od was smile

P.S. Macie pozdrowienia od Sebastianka

- Jan Galicz

311

Na relacje i fotki przyjdzie czas. Tym czasem zachwycę się jeszcze raz dzisiejszym dniem. Udało się nie tylko zrobić coś pożytecznego, ale też spędzić piękny słoneczny dzień w doborowym towarzystwie. smile Wielkie Wam za to dzięki big_smile

Z niektórymi z Was spotkam się znowu jutro wink na Gibasach.

Ostatnio edytowany przez jolanta (2010-10-09 20:06:49)

312

W sumie to nie wiem gdzie to wrzucić. Czy do relacji, czy tutaj. Niech będzie tutaj, jako zapowiedź fotek:

http://lh5.ggpht.com/_A1P4sIHvbR0/TLC7miwaYiI/AAAAAAAACzg/ANtWG50Zjpo/s800/DSCN4993.JPG

Reszta będzie jak ogarnę tą kuwetę.

P.S. Na dokładkę kolejny zachód słońca z Trójkątnej (z Czubami na pierwszym planie wink):

http://lh4.ggpht.com/_A1P4sIHvbR0/TLC9krmFu7I/AAAAAAAAC18/oA1jrOQE-KE/s800/DSCN5056.JPG

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

313

Jako, że chyba ja pierwsza po Bacy, ( a propos, dziękujemy za pozdrowienia od Sebastianka i ucałuj go od nas smile ! ) pojawiłam się w domu big_smile, chciałabym z tego miejsca raz jeszcze podziękować wszystkim za cudownie spędzony z Wami czas na Jawornicy, tonącej dzisiaj w słońcu, barwach złotej polskiej jesieni, zapachu farby i prażonek wink. Było mi niezmiernie miło spotkać się po raz kolejny ze znanymi mi już osobami jak również poznać kolejnych Forumowiczów i nie tylko smile.

Chłopaki wykonaliście kawał wspaniałej roboty na wysokościach podczas malowania krzyża, który w nagrodę pięknie zabłysnął nam pod koniec dnia w zachodzącym słońcu smile. Podziwiam Was za odwagę !

Po kliku na fotkę zostawiam mój skromny albumik z dnia dzisiejszego wink

http://lh5.ggpht.com/_FiF2og5eoh4/TLC2m4G9aaI/AAAAAAAAAFE/i_oh4p91pCc/s512/100_0282.JPG
foto: nena

PS. MK raz jeszcze bardzo dziękuję za ciekawą przejażdżkę łunochodem big_smile wink i podwiezienie do domu  smile.

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

314

No to będzie albumik ode mnie, ale wpierw WIELKIE podziękowania, za wyciągnięcie mnie w ten weekend w góry. Było wprost cudnie. Prażonki udały się naszym kucharkom wyśmienite, farbą waliło chyba do Bolęciny, śmierdzę dymem ogniska (to dobrze), krzyż błyszczy jak nie przymierzając psu j...ca, oprowadziliśmy wycieczkę po ruinach schronu, podziwiałem kolejny (chyba trzeci w tym roku) zachód słońca z Potrójnej... A w sumie, to po cholerę się rozpisuję...

Albumik po kliku w fotkę wink

http://lh4.ggpht.com/_A1P4sIHvbR0/TLC8FL7P-UI/AAAAAAAAC6g/P4JQ5Em3ssY/s800/DSCN5007.JPG

Jan Himilsbach

315

no i kolejny plan wykonany smile

Jeszcze wymienić te kątowniki i z Ufokiem możemy pracować już nad wiatą przeciwdeszczową

- Jan Galicz

316

Cieszę, że mogłem poznać Wasze forum i mnóstwo nowych osób. Oj chyba szybko nie zapomnimy o koniu na Potrójnej (co niektórzy zwłaszcza big_smile). Dzięki za wspólny wypad. smile
Link do moich fotek: http://picasaweb.google.pl/Piotrek.Pete … kidzieMaYm

317

Kilka fotek z sobotniej wyprawy na Jawornicę big_smile 

http://lh4.ggpht.com/_6Kl_mAt7IYk/TLHmo2sHzII/AAAAAAAADDQ/15MQh-3ohSQ/s640/SDC10575.JPG

Po kliknięciu w zdjęcie następne fotki big_smile

"Góry są środkiem, celem jest człowiek. Nie chodzi o to, aby wejść na szczyt, robi się to, aby stać się kimś lepszym.  "

318

Ja również Wam dziękuję i cieszę się, że w końcu dotarłem na Jawornicę! W głębi serducha, bardzo cieszy, że nasza akcja zakończyła się powodzeniem. Tworzymy zgraną grupę i to jest rewelacyjne!!! Fotki mówią same za siebie!

319

No bo już myślałem, że będę się do kogoś musiał wybrać z siekierą, aby go pogonić. Ale jednak nie. Tekst o "Operacji Jawornica" znalazł się na stronie głównej zaprzyjaźnionego serwisu e-beskidy.com wink

Jan Himilsbach

320

Kupa roboty zrobiona i wielki wam za to szacun!!! kilka moich fotek  http://picasaweb.google.com/ufok83/Jawo … 910102010#

321

lowell79 napisał/a:

Ja również Wam dziękuję i cieszę się, że w końcu dotarłem na Jawornicę! W głębi serducha, bardzo cieszy, że nasza akcja zakończyła się powodzeniem. Tworzymy zgraną grupę i to jest rewelacyjne!!! Fotki mówią same za siebie!

Ja mam takie wrażenie, że mój pomysł z tym forum spowodował, iż część osób "forumowiczów" lepiej siebie poznała i się zintegrowała co mnie cieszy, no a admin dotrzymał słowa i się pojawił w miejscu, które na pewno go zaskoczyło

- Jan Galicz

322

baca napisał/a:

Ja mam takie wrażenie, że mój pomysł z tym forum spowodował, iż część osób "forumowiczów" lepiej siebie poznała i się zintegrowała co mnie cieszy, no a admin dotrzymał słowa i się pojawił w miejscu, które na pewno go zaskoczyło

Udało się i jestem bardzo z tego powodu zadowolony. A czy mnie zaskoczyło? Po Was można się tylko dobrych rzeczy spodziewać, więc chyba byłem dobrze przygotowany do tego co zobaczę.  wink

323

zielone czapeczki Marcina i Bacy  miażdżą wszystko:)

324

nena napisał/a:

PS. MK raz jeszcze bardzo dziękuję za ciekawą przejażdżkę łunochodem big_smile wink i podwiezienie do domu  smile.

Neno odpowiem jak męższczyzna: Takie wspaniałe kucharki i kobiety mógłbym wozić codziennie smile ale nie po BM.
BM niech pozostanie dla prawdziwych turystów i takich wariatów jak my. wink

Wróciłem do cywilizowanego świata po kilku dniach nieobecności.
Powiem Wam, że z wielką przyjemnością  przeczytałem wszystkie posty,
oglądnąłem wszystkie zdjęcia i nasuwa się jedno słowo – SATYSFAKCJA
Satysfakcja z poznanych forumowiczów i satysfakcja z dokonanego spontanicznie dzieła!

325

szymskim napisał/a:

zielone czapeczki Marcina i Bacy  miażdżą wszystko:)

Nasuwa mi sie jedno pytanie. Ile piwa trzeba było wypić by mieć takie czapeczki? wink