Temat: Plany wycieczkowe na 2011 rok

Podsumowując ten kończący się rok, śmiało mogę powiedzieć że był on dla mnie wyjątkowy pod kątem odkryć botanicznych, jak i spotkań, przygód i wrażeń smile mimo niesprzyjającej tegorocznej aury big_smile Jak co roku zazwyczaj bywa, pod koniec snuje sobie plany na nadchodzący rok. Oprócz wypadów do Beskidu Małego, mam też w planie wyjazdy te bliskie i te dalekie. Jednym z pierwszych wyjazdów są niedalekie okolice Goleszowa z Jasieniową Górą i Górą Tuł, gdzie znajdują nieczynne wyrobiska wapienia. Mam przeczucie że znajdzie się tam wielkie odkrycie z paprotników których jeszcze nie widziałem hmm Kolejnym wyjazdem jest odległa Puszcza Augustowska, gdzie dokonano sensacyjnego odkrycia (narazie musi być to tajemnicą). Kolejny odległy wyjazd to dokończenie tegorocznej niewypełnionej misji czyli kaszubskie jeziora lobeliowe z poryblinem kolczastym. Co uda się z tego zrealizować to zobaczymy za rok hmm

2

Odp: Plany wycieczkowe na 2011 rok

W sumie nauczony doświadczeniem, staram się nic nie planować, a już na pewno nie planować z rocznym wyprzedzeniem tongue Szkoda mi rozczarowań wink Jednak zostało mi z tego roku kilka zaległości, więc w planie na 2011 na pewno znajdzie się dokończenie (lub powtórka) MSB. Po nocach spać mi nie daje również zielony Gaiki-Sucha B. big_smile Co więcej, będę starał się podtrzymać chlubną tradycję uczestnictwa we wszystkich kolejnych zlotach, jak również chciałbym zrobić całość Worka Raczańskiego (heh kolejna kilkudniówka) i może w końcu Kościelec (jeden z naprawdę niewielu nieosiągniętych szczytów tatrzańskich). No i obiecałem jeszcze pewnemu Rodzynkowi Orlą Perć, jak nie całość, to przynajmniej fragment. Reszta pewnie wyjdzie "w praniu", czyli jak zwykle zacznie się od jednego sms-a wink

Co się uda osiągnąć, jak napisał Darek T., zobaczymy za rok wink

P.S. Zapomniałem o Koprowym big_smile

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

3

Moim planem na przyszły rok są częstsze wypady nie tylko jednodniowe nie ważne gdzie ważne że góry gdzie jest wszystko czego brakuje na dole

Jestem tego pewny, w głębi duszy o tym wiem,że gdzieś na szczycie góry wszyscy razem spotkamy się

4

darkheush napisał/a:

W sumie nauczony doświadczeniem, staram się nic nie planować, a już na pewno nie planować z rocznym wyprzedzeniem tongue Szkoda mi rozczarowań wink Jednak zostało mi z tego roku kilka zaległości, więc w planie na 2011 na pewno znajdzie się dokończenie (lub powtórka) MSB. Po nocach spać mi nie daje również zielony Gaiki-Sucha B. big_smile Co więcej, będę starał się podtrzymać chlubną tradycję uczestnictwa we wszystkich kolejnych zlotach, jak również chciałbym zrobić całość Worka Raczańskiego (heh kolejna kilkudniówka) i może w końcu Kościelec (jeden z naprawdę niewielu nieosiągniętych szczytów tatrzańskich). No i obiecałem jeszcze pewnemu Rodzynkowi Orlą Perć, jak nie całość, to przynajmniej fragment. Reszta pewnie wyjdzie "w praniu", czyli jak zwykle zacznie się od jednego sms-a wink

Co się uda osiągnąć, jak napisał Darek T., zobaczymy za rok wink

P.S. Zapomniałem o Koprowym big_smile

Bardzo tu dużo zbieżności z moimi planami wink hmmm... ciekawe, ciekawe... hmm

To od siebie tylko dodam, że w ramach kontynuacji wielodniowych wycieczek mam zamiar wybrać się na niebieski szlak Rogacz - Tarnów big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

5

Trudno pisać o planach, bo podobnie jak Darkheush nie raz już się rozczarowałem drobiazgowo planując wyprawy, dlatego napiszę, że mam jedno wielkie marzenie, do którego realizacji będę zmierzał: powrócić w lecie, po rocznej przerwie w Alpy. Poza tym będę konsekwentnie starał się poznać wszystkie ważniejsze pasma górskie na Słowacji, czyli teraz nadszedł czas na zmierzenie się z Małą i Wielką Fatrą (kiedy i w jakiej kolejności to jest jeszcze do dogadania). Poza tym mowiliśmy tutaj i na zlotach o zrobieniu zimowego MSB oraz Koprowego w Tatrach. Wszystkich chętnych zapraszam do wspólnych wędrówek, bo bez was ludzie większość moich planów nie ma po prostu sensu.

Ostatnio edytowany przez piotr (2010-12-28 09:34:30)

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

6

Nasze plany na 2011 to korona polskich gór i MSB. Jak wyjdzie zobaczymy wink

7

lowell79 napisał/a:

Nasze plany na 2011 to (...)

Fajnie to brzmi: „Nasze plany”

Mam nadzieję, że z moją połóweczką będę za niedługo snuł podobne plany big_smile

Moim planem – marzeniem jest pokonanie 52km szlaku zielonego Sucha beskidzka- Gaiki w ciągu jednego dnia (doby).
MSB na tą chwilę odpuszczam, bo nie dam rady wygospodarować kilku dni pod rząd.

Poza tym to kapliczka na Gibasach
no i zrobić wszystko by turyści po BM-ie, poza dobrze oznakowanymi szlakami nie szwędali się big_smile

Ostatnio edytowany przez MK (2010-12-28 21:56:20)

... by Beskid Mały, był najpiękniejszym pasmem górskim.
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.

8

MK napisał/a:

(...)Moim planem – marzeniem jest pokonanie 52km szlaku zielonego Sucha beskidzka- Gaiki w ciągu jednego dnia (doby) (...)

O kurcze pieczone na jajku sadzone yikes roll

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

9

MK napisał/a:

no i zrobić wszystko by turyści po BM-ie, poza dobrze oznakowanymi szlakami nie szwędali się big_smile

Hmmmmm, ciekawy plan. Tylko jak go wykonać??? Leśniczy będą do nas strzelać??? lol

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

10

Darku big_smile
Nie mówię o nas big_smile
Udowodniliśmy że dla BM-u działamy!
Myślę, że zasłużyliśmy by być wszędzie w BM-ie, ale nie pseudoturyści big_smile

... by Beskid Mały, był najpiękniejszym pasmem górskim.
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.

11

No już się przestraszyłam, że trzeba będzie chaszczing zarzucić wink

12

Ja niestety planów na Nadchodzący rok nie mam u mnie zazwyczaj wychodzi to spontanicznie aczkolwiek wiem na pewno że będzie tych wypadów mniej niż w tym roku gdyż planuje wyremontować moje nowe 4 kąty które sa w stanie surowym, a akcja ta mnie troche wyczyści z funduszów jak i z wolnego czasu dla tegoż będzie mnie mniej w górach smile

wszyscy razem jesteśmy jedną częścią istnienia, wszyscy razem jesteśmy jedną częścią zniszczenia

13

Ja jakoś nie mam konkretnych planów na 2011 rok. Ale będzie mnie można spotkać:
1. na Międzynarodowym Festiwalu Piosenki Turystycznej "Kropka" 2011 w Głuchołazach.(lipiec)
2. na Festiwalu YAPA w Łodzi(marzec)
3. na Festiwalu Sztuk Różnych ROZSYPANIEC w sierpniu 2011 + tydzień po festiwalu mam w  planie hasać po Bieszczadach.
4. może na BAZUNIE smile
Górskie plany odstawiam na boczny tor co wyjdzie to wyjdzie. Zdrowie ważniejsze.

"W niedomkniętym oknie noc
Podpatruje twoje sny,
W niedomkniętym oknie noc,
Siedzę, patrzę jak ty śpisz... "

14

Tegorocznym planem wycieczkowym jaki mi ostatnio doszedł, w którym koniecznie muszę wziąźć udział są "II Ogólnopolskie Warsztaty Pteridologiczne" które odbędą się wrześniu na wyspie Wolin w Międzyzdrojach-Białej Górze. Tematem przewodnim jest "Rodzaj Polypodium (paprotka) w Polsce i wyniki badań związanych z tym rodzajem paproci. W programie część warsztatowa i zwiedzanie atrakcji przeważnie przyrodniczych Wolińskiego Parku Narodowego.
Aż nie mogę się doczekać smile

15

To dopiero będzie się działo ... smile . Zdobywanie wiedzy metodą warsztatową to super sprawa !

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

16

Koniec lutego, ale plany można snuć dalej smile

1.    Skończyć MSB, albo zacząć od nowa (może być w drugą stronę)
2.    2-3 dni samotnie przez BM
3.    Zwiedzić lepiej zachodnią stronę BM (trasa Przegibek – Rogacz już zaliczona)
4.    „Dupoloty” na Potrójnej ….. a tu zima się kończy ….

Coś poza BM.
1.    Tatry zimą
2.    Bieszczady późnym latem/wczesną jesienią
3.    Jura / zamki !!
4.    Może coś z Beskidu Niskiego ?
5.    Mała Fatra
6.    Wielki Chocz (ale tym razem zamówię pogodę !!)
7.    Przejść granią Karkonoszy trasą zach-wsch

Ehhhh… plany są, ale z ich realizacją różnie bywa hmm

17

Bogato Djinnie, bogato  smile  Życzę by wszystko udało się zrealizować   smile

18

A to też przylezę w ten wątek... Poza wyjazdami kursowymi planuję napad na MSB w wielkim stylu. Zobaczymy czy się uda (głównie problemem jest, wbrew pozorom, czas), pozwolicie, że na razie nie zdradzę szczegółów, powiem tyle: MSB w stylu alpejskim.
Planów wakacyjnych jeszcze niet, choć mam pomysł wyleźć na Musałę, może na Triglav i generalnie zacząć się bawić w "koronę" - Koronę Bałkanów.

http://mkarweta.vot.pl - szczyt łebdizajnu, stworzę każdemu za dwa piwa.

19

marcus napisał/a:

A to też przylezę w ten wątek... Poza wyjazdami kursowymi planuję napad na MSB w wielkim stylu. Zobaczymy czy się uda (głównie problemem jest, wbrew pozorom, czas), pozwolicie, że na razie nie zdradzę szczegółów, powiem tyle: MSB w stylu alpejskim.
Planów wakacyjnych jeszcze niet, choć mam pomysł wyleźć na Musałę, może na Triglav i generalnie zacząć się bawić w "koronę" - Koronę Bałkanów.

Korona Bałkanów, brzmi ciekawie. Marcusie może byś nam watek przybliżył w osobnym temacie? Co wchodzi w skład itp.  MSB w wielkim stylu wink, pewnie nas solidnie zaskoczysz smile

20

Ale tutaj w zasadzie nie ma co wielce przybliżać: chcę wleźć na najwyższe szczyty krajów leżących na półwyspie Bałkańskim (w wersji liczonej z Rumunią). Nie wiem jak będzie z czasem, a to jest główny problem nadchodzących wakacji (za dużo planów...) więc wstępnie liczę to na dwa lata. W tym roku może się uda najwyższy z nich - Musała i jakieś pomniejsze. Jak będę wyjeżdżał to będę wrzucał info o planach ;-)

Ostatnio edytowany przez marcus (2011-02-28 15:49:54)

http://mkarweta.vot.pl - szczyt łebdizajnu, stworzę każdemu za dwa piwa.