Temat: Bajkowo z Seksspearem do Groty Komonieckiego :D
„Mroźnym rankiem z domu wyszli,
Gdzieś w południe do mnie przyszli,
mój lodospad podziwiali,
fotek sobie nacykali
Wieczór forum będzie nasze,
mnóstwo fotek na Picasie,
Ci co byli się radują,
pozostali niech żałują. ” !
/Seksspeare/
Bohaterowie bajki :
Czarownica
Biały Kapturek
Wilk Ufok
Seksspeare ![]()
Za górami za lasami mieszkał sobie Wilk Ufok. Wilk Ufok lubił strasznie kusić płeć piękną
. Któregoś grudniowego popołudnia zaczął kusić Białego Kapturka. Kusił, kusił, aż Biały Kapturek nie miał wyjścia
- dał się namówić
.
W towarzystwie uroczej Czarownicy i przystojnego Seksspeare-a cała Czwórka wyruszyła mroźnym rankiem w przedostatni dzień AD 2010 do Lodowej Groty i Lodospadu Dusica. W Rzykach – Praciakach dali się zapuszkować w stalowy „Skibus”, którym dojechali aż pod wyciąg, a potem żółtym szlakiem udali się w kierunku Anuli.
Wędrując przez zimowy las Wilk Ufok wpadł nagle na szalony wilczy pomysł, aby straszyć towarzyszy opowieściami rodem z horroru ...
. Najbardziej wystraszył niewiasty
!, ale Seksspeare –owi też się chyba trochę udzieliło ...
. Dobrze, że z prawej i lewej strony uwagę przykuwały bajkowe widoki na świat, a Wilka Ufoka od czasu do czasu przysypywał śnieg
.
foto: Ufok83
Mroźną zimową atmosferę rozgrzewało słońce na cudownie lazurowym niebie. Jakby tego było mało, Wilk Ufok rozgrzewał się dodatkowo sobie tylko znanymi miksturami
i docinał Białemu Kapturkowi, gdy ten na prośbę Seksspeare-a, dla lepszych efektów na fotkach, otrzepywał śnieg z gałązek drzew
. Od Wilka Ufoka zaraziła się szybko „docinkowaniem” pozostała Trójka
. Do docinek doszła zimowa „zabawa w egzotyczne skojarzenia” i wędrówka do Groty i z powrotem zamieniła się w nieprzerwaną grę hi -chów i ha- chów
.
Grota powitała swoich gości pięknym lodospadem, albo resztą lodospadu, ponieważ część uległa chyba dewastacji przez tzw. górskich rozbójników
. Niemniej jednak, to co pozostało, ucieszyło oko naszych bohaterów, którzy urządzili sobie sesję zdjęciową z gospodynią w roli głównej
.
foto: Ufokowy aparat ![]()
Suto ugoszczeni przez Grotę postanowili podziękować gościowi znajdując ( Wilk Ufok poleciał pierwszy!
) słynną pamiątkową skrzyneczkę. By na zawsze zapamiętać tą przesympatyczną zimową wycieczkę Seksspeare podarował pamiętnikowi cząstkę swojej poetyckiej duszy (patrz: początek bajki
), a Biały Kapturek skostniałą z zimna ręką (dzielnie czekał, aż Seksspeare coś spłodzi),wyskrobał pełne radości wersy na kartkach pamiętnika
.
Po wizycie w Grocie bohaterowie bajki udali się 50 m w dół potoku, do Lodospadu Dusica. Wcześniej jednak powitali dosyć liczną grupę przybyszów, których tak jak ich, tego pięknego zimowego dnia, przywiało do Groty.
Nad Lodospadem Dusica urządzili kolejne pstrykanie albo jak kto woli cykanie zdjęć
. Seksspeare chodził po śliskich kamieniach , Wilk Ufok ustawiał statyw, Czarownica się ciepło uśmiechała, a Biały Kapturek nalał sobie wody do czerwonych rękawiczek
.
Jako, że zabawili przy Grocie dosyć długo, pora było wracać.
W drodze powrotnej Czarownica rysowała uśmiechnięte Aniołki ![]()
Na Anuli łapali ostatnie promienie słońca i nieziemskie widoki na Tatry
.
Z tej radości Seksspeare postanowił pokazać swoim przyjaciołom słynny „tunel” i pokazał
.
http://picasaweb.google.com/nenak09/Gro … 4267674450
Uwaga: pełna wersja „Tunelu” w albumie Ufoka ![]()
Zeszli po zachodzie słońca, późnym popołudniem czerwonym szlakiem do Praciaków – Wyciągu, natrafiając tam na ostatnich narciarzy i snowboardzistów.
Epilog
Smutno było się rozstawać przyjaciołom na parkingu
. Niemniej jednak perspektywa rychłego spotkania już w Nowym Roku
dała im siłę , żeby bez łez w oczach wrócić do domu.
I jeszcze jedno :
Wilk Ufok , którego tak się obawiał Biały Kapturek okazał się przesympatycznym ludzkim stworzeniem
( wiem, wiszę
).
A teraz na poważnie
.
CzarownicozPogodnej, Ufoku83 i Djinnie dziękuję Wam za wspaniały dzień w zimowym Beskidzie Małym. Było mi niezmiernie miło z Wami wędrować
. Liczę na więcej takich fajnych wypadów
!.
Piotr mnie pewnie posądzi o grafomaństwo
, ale co tam, cieszę się bo to moja pierwsza bajka w życiu
, a początki, jak wiadomo, zawsze są trudne
![]()
Po kliku na obrazek zostawiam mój albumik z wycieczki ![]()
Ostatnio edytowany przez nena (2011-12-04 20:57:54)