1

Temat: Wielki Chocz

Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie "zdrada Małego" i wyskoczyć gdzieś poza jego granice.  Trochę trwało gdzie wyskoczyć , czy na Babią czy w Pieniny a może Pilsko. No i za sprawą namawiania przez Darka wspólnie wybraliśmy Wielki Chocz.Planujemy 22 lub 23 styczeń , jeśli byli by chętni by sie z nami wybrać to zapraszamy.

2

Odp: Wielki Chocz

Byłem wink. Powodzenia. Którym szlakiem chcecie iść?

Ostatnio edytowany przez piotr (2011-01-07 21:42:23)

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

3

chętnie bym wyskoczyła ale tydzień później bo w tym terminie chcę iść na Lasek

4

Ehhh, chętnie, ale nie w tym terminie. W ogóle to coś średnio widzę nasze wizyty w górach w najbliższym czasie hmm

5

Przyznam Piotrze ze jednym z powodów czemu padło na Chocz była właśnie Twoja relacja i zdjęcia.

6

I chyba pójdziemy tak jak Ty Piotrze.

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

7

Cieszę się, że was zainspirowałem. Dla mnie, tak jak napisałem, impulsem była galeryjka Djinna. Może pójdziecie innym szlakiem, żebyśmy zobaczyli tę górę z innej perspektywy? wink

8

ja przyznam relacja i fotki Piotra też we mnie wzbudziły chęć odwiedzenia tego miejsca smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

9

piotr napisał/a:

Może pójdziecie innym szlakiem, żebyśmy zobaczyli tę górę z innej perspektywy? wink

Raczej nie Piotrze. Raczej wybierzemy dobrze przetarte ścieżki ze względów nazwijmy to bezpieczeństwa wink

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

Jeśli można Panowie to ja wstępnie bardzo chętnie bym poszedł, tym bardziej ze już w tym sezonie ominął mnie (z przyczyn zdrowotnych) wspólny wypad do Wójta z Ufokiem-czego Piotrze bardzo żałuję!aczkolwiek zdecydowanie odnośnie terminu to wolałbym pierwszą połowę lutego, ale pod koniec stycznia raczej też dam radę.pozdrawiam serdecznie!hej!

11

Oglądając Piotrze twój album mówiąc wprost gębę rozdziawiłem o tak: big_smile
Chciałoby się iść tym śladem, jednak dzisiejszy dzień pokazał, że mogę na razie pomarzyć sad

... by Beskid Mały, był najpiękniejszym pasmem górskim.
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.

12

No to termin wstępnie ustalony na 22 styczeń, zapraszam. smile

13

Ja też się piszę...

14

Ponieważ jedziecie pewnie na jeden dzień, więc polecam odwiedzenie góralskiej knajpy Koliba w Dolnym Kubinie:
http://www.penzionkoliba.sk/
Wnętrze całe w drewnie, a w menu chyba najlepsza zupa czasnkowa, jaką kiedykolwiek jadłem na Słowacji, taki gęsty pyszny krem (pozostałe są też są godne polecenia), do tego poczęstunek chlebem ze smalcem (zupka chmielowa też jest oczywiście wink). Mniaaam wink

Ostatnio edytowany przez piotr (2011-01-10 09:37:48)

15

I ja też bym chciała na Chocz wink big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

Ja też bym chciała.... ale zobaczymy smile
P.S. Jolu czy odpuścisz mi w razie czego "obiecane pogaduszki rosyjskie"?? wink

duszą w górach zbłądziłam, bo chciałam....

17

CzarownicaZpogodnej napisał/a:

Ja też bym chciała.... ale zobaczymy smile
P.S. Jolu czy odpuścisz mi w razie czego "obiecane pogaduszki rosyjskie"?? wink

Hmmmmm... gdyby to miało decydować o Twojej wyprawie na Chocz  hmm   to będę milczeć jak grób wink  ino na migi  lol porozumiewać się będę smile rosyjskie oczywiście big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

rosyjskie migi... lol

Ostatnio edytowany przez CzarownicaZpogodnej (2011-01-11 08:11:53)

duszą w górach zbłądziłam, bo chciałam....

19

Nie stresuj się proszę, to ma być bardzo miła wycieczka big_smile

20

No aż tak miło nie będzie bo jesteście skazane na moje towarzystwo. big_smile

21

no ja se tak patrze tu i patrze.... i aż mi się chce...:D

http://www.panoramy.wyprawy.org/chocz.php

"Góry upajają. Człowiek uzależniony od nich jest nie do wyleczenia. Można pokonać alkoholizm, narkomanię, słabość do leków. Fascynacji górami nie można" Edmund Hillary

22

I dlatego się dużo nie namyślaj big_smile

23

ufok83 napisał/a:

No aż tak miło nie będzie bo jesteście skazane na moje towarzystwo. big_smile

Wilk Ufok straszy, a tu godzina W nadchodzi lol

24

A może by tak w lipcu odwiedzić Chocza ?? Może tym razem pogoda będzie łaskawsza? Proponowałbym z noclegiem u południowych sąsiadów smile Byłby ktoś chętny ?

25

Mi dwa razy nie trzeba godać smile, a co do noclegu to uzależniam go od wolnego mojej połowicy.

Ostatnio edytowany przez ufok83 (2011-07-04 22:45:40)