Temat: Ośrodek Czarny Groń Chatka Rafała Wędrójące Kamienie parking

Ja dzisiaj ze słonko dośc mocno grzało zrobiłem wypad na Potrójną pogoda wspaniała troszke za ciepło sniegu na nasłonecznionych stokach brak ,na zacienionych znikome ilości na północnych zima jeszcze sie broni ok 20 cm mokrego i cięzkiego śniegu . Widocznośc doskonała piękne widoki na pasmo Policy Babiej Pilska Skrzycznego normalnie bajkowo.Rozpocząłem podejscie z kolegą drogą przed Osrodkiem Czarny Groń jak zwykle chaszczing droga dośc szybko się skonczyła dośc mocny chaszczing wkoncu przebijamy sie do czarnego szlaku przecinamy go tylko i po kilkunastu min wychodzimy na drogę od kapliczki blisko szczytu tu kilkanascie fotek i do Rafała jak zwykle Złoty Napój pogaduchy turystów oprócz nas brak Aniołki wiszą nie przyszło mi do głowy aby im cyknąc fotke (wstyd)Pózniej szlakiem kocierskim dochodzimy do wyciągu czynny sporo narciarzy spotykamy znajomego pogaduchy i dalej do Skałki Wędrujące Kamienie nastepnie jeszcze trochę w strone Leskowca i chaszczingiem w dół na Praciaki masakra mokry śnieg slisko ,parking auto i do domu.    Kilkafotek po kliknięciu w link                                                                                                --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------           http://picasaweb.google.com/11223448508 … atkaURafaA

Ostatnio edytowany przez ferdynans (2011-01-09 19:56:24)

Bez wycieczek,podróży,życie ludzkie upływa beztreściwie,nudno i szaro ,toteż one nie tylko urozmajcają,ale rzec można przedłużają nasze życie                             K.SOSNOWSKI

2

Odp: Ośrodek Czarny Groń Chatka Rafała Wędrójące Kamienie parking

Super fotki i można powiedzieć, że byłem tez nie daleko

Wyszedłem z Nowej Wsi na Roczenkę przez Strażnicę przy trakcie a potem na Skalite i schodziłem przez skałki pod Kiczorą na Nową Wieś. Tylko że ja dopiero o 1230 startowałem bo wcześniej dało rady smile

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

3

To wszyscy dzisiaj gdzieś łazili big_smile

Udało Ci się utrzelić perełki Taterki i niezafochowaną Królową wink big_smile Fajny albumik wyszedł smile

Aura tak wczesnowiosenna, ciepło było jak w marcu wink smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

4

Pięknie. Jak się ogląda te fotki, to aż trudno uwierzyć, że mamy styczeń, taaaka odwilż wink

Ostatnio edytowany przez piotr (2011-01-09 19:57:53)

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

O kurcze, aż tak stopniał śnieg w górach. No to i ja muszę się gdzieś wybrać smile

6

wygląda to tak, że śniegu jak na przedwiośniu big_smile

7

ferdynans rewelacyjne widoki ! I nawet Królowa Ci się w pełni odsłoniła ! big_smile. Taterki też smile.  A co do śniegu, to rzeczywiście, aż nie chce się wierzyć, że tylko tyle go jeszcze zostało big_smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/