Temat: Podziękowania by...

Trzeba wiedzieć, kiedy ze sceny zejść...

Dla mnie właśnie nastała ta chwila. Kilkukrotnie dawałem już do zrozumienia, że nie podoba mi się coraz bardziej to, co się na forum dzieje. Tym razem czara goryczy przebrała się. I tak to przeciągnąłem o kilka za długich miesięcy. Pamiętam forum z okolic zlotu nr 1 i 2 czyli Chatki pod Potrójną i Gibasów. To był ideał. Rzeczowe dyskusje, swobodna, niczym nie skrępowana wymiana poglądów, czasami o wszystkim, czasami o niczym. Kiedy zostałem przez Marcina poproszony o vice-adminowanie, byłem z tego dumny.

Do niedawna, niestety. Od jakiegoś czasu zaczęło mi to po prostu ciążyć. Forum??? - czy może Kółko Wzajemnej Adoracji??? Skłaniałbym się do tego drugieg określenia, z tym że to moja wyjątkowo subiektywna opinia. Ale popatrzmy - październik i początek listopada to wysyp jesiennych fotorelacji z wycieczek po BM. Nie byłoby w tym nic złego, gdyby te relacje pozostały tylko relacjami, ale przecież co niektórzy muszą je skomentować w stylu - "Sweet focie + emotikonka". I tylko tyle. Czy o to chodzi na forum, które z założenia miało być forum górskim???

Sprawa kolejna. Okładka kalendarza. Nawet nie chodzi o to, że MUSI się na niej znaleźć kapliczka. Każdy wrzuca co chce i ile chce, pomimo na wstępie przez Lowella ustalonych zasad i reguł. Totalny chaos nad którym nie mam zamiaru ani chęci próbować zapanować, ponieważ pewnie wszelkie próby zapanowania nad tym bajzlem skończyły by się posądzeniem mnie o wrogą (kapliczce) działalność. "Nadprogramowe" zdjęcia pewnie znikną w najbliższym czasie, ale polecam lekturę wątku pod kątem wpisów "ostatnio edytowany".

Pozostawiam "w spadku" nierozstrzygnięty wątek konkursu "Wykadrowane wędrówki" oraz temat "Forumowego śpiewnika". Jeśli ktoś się tym chce zaopiekować, proszę bardzo. Jeśli nie proszę o zamknięcie tematu.

Spotkałem tu fantastycznych ludzi. Dzięki Forum zaliczyłem kilka ciekawych miejsc. Czasami oczywiście będę tutaj zaglądał, czasami wrzucę jakąś, być może, ciekawą relację z górskiej wyrypy, na pewno pozostanę wierny górom, niekoniecznie Beskidowi Małemu.

Dziękuję jeszcze raz i spotkamy się kiedyś u studni...

P.S. Decyzja jest ostateczna i nieodwołalna. Do zobaczenia na szlaku...

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

2

Odp: Podziękowania by...

Darkheush, czy jesteś pewien? Ja bym chętnie zobaczył jeszcze twoją "mordę" i to niekoniecznie na zlocie. Jakoś tak się ułożyło, że dotąd nie odbyliśmy większej wspólnej wycieczki, więc może to wreszcie nadrobimy?
P.S. Ja pozostaję, choć też nie wszystko mi się tutaj podoba. Lubię BM, ale jak wszyscy zapewne wiedzą nie ograniczam się do tego pasma, co więcej ograniczanie eksploracji uważam za nonsens. Po prostu chodzę tam, gdzie sięgają moje zainteresowania, a są to przede wszystkim góry Słowacji, Tatry (choć ostatnio ich mniej), Beskid Wyspowy, Alpy... Pełna harmonia jest moim zdaniem mitem. To może być chwila, ale nie może trwać zawsze...

Ostatnio edytowany przez piotr (2011-11-09 08:29:49)

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

3

właśnie miałem zamiar coś napisać ale widzę, że Piotr z grubsza mnie ubiegł...

cóż, teoretycznie ideał jest wzorcem, do którego dążymy...

4

No cóż dodam jeszcze, że czułem i miałem różne sygnały, że toczą się tutaj jakieś zakulisowe spory, sam zostałem też wbrew swojej woli wciągnięty w spór wokół kapliczki, dlatego też proponowałem zorganizowanie zlotu na tzw. neutralnym gruncie, czyli poza Gibasami, do których osobiście nie mam zastrzeżeń. Niestety odzew na tę propozycję był delikatnie mówiąc słaby...  I to by było na tyle z mojej strony.

Ostatnio edytowany przez piotr (2011-11-09 08:57:42)

5

Skoro decyzja jest ostateczna i nieodwołalna to z mojej strony: Wielkie dzięki Darku za całokształt poniesionej pracy nad forum!!! Nikt tego nie zapomni...

6

Jeśli tak dla Ciebie ma być lepiej, to dzięki za wszystko dziadku  smile

Moje foto-wspomnienia: https://picasaweb.google.com/109211129593888338479

"Jakże ja mam o tym opowiadać, skoro to jest moje? Jest to moje bogactwo, to, czego mi nikt nie odbierze." Jerzy Kukuczka

7

No szkoda szkoda Bo byłeś odpowiednią osobą na to stanowiska. w każdym bądź razie dziękuję ci Dareczku za całokształt twojej pracy włożonej w forum

wszyscy razem jesteśmy jedną częścią istnienia, wszyscy razem jesteśmy jedną częścią zniszczenia

Piszę z kafejki internetowej, bo fatalna rzecz mi się zdarzyła big_smile Niestety całkowice padł mi komputer i nie mam możliwiści dalszego udzielania się na forum. Moja trudna sytuacja finansowo-zatrudnieniowa zupełnie uniemożliwia mi nabycie nowego sprzętu i nie wiem jak długo to potrwa sad sad sad sad sad Wiem jak dużo przekazałem od siebie wiedzy na tym forum i zapewne wiele ciekawego się odemnie dowiedziliście. Było też prze zabawnie smile Wszystkim dziękuje za wspólne pisanie i niezapomniane wyprawy. Zapewne jeszcze kiedyś spotkamy się na chaszczach Beskidu Małego, ale jak narazie to pozostaje tylko kontakt telefoniczny. Bywajcie.

9

Darku bądź dobrej myśli, że wszystko się powoli ułoży  smile a co do wypraw to przeca są jeszcze telefony  lol

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

10

Co ci tam Darku padło, wiesz może?

11

Rany! Myślałem, że Dareczka T. jakaś bestyja pożarła. Darku naprawdę nie trzeba nowego komputera. Zanieś blaszaka do jakiegoś serwisu. Najgorzej jak to padł dysk, bo szkoda danych. Ale wszystko da się wymienić i nie powinno to kosztować majątku.

Ostatnio edytowany przez piotr (2011-12-09 12:05:40)

12

Spróbuje te moje pisanie na forum narazie nadrabiać w kafejce big_smile