Temat: Jurasic Park - wspomnienie sprzed lat czterech ;)

To była nasza (z Renią) druga wyprawa w Jurę. Niestety więcej tam nie wróciłem. Jeśli ktoś jest zainteresowany, to zapraszam do albumiku (klik w obrazek wink )

https://lh6.googleusercontent.com/_AK0lvltOPAo/S-XmM8nNEFI/AAAAAAAAMQo/eDOvER_yckw/s800/S7300852.JPG

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

2

Odp: Jurasic Park - wspomnienie sprzed lat czterech ;)

spoczko wyprawa. Byłem na podobnej dwa lata temu wink

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

3

Większość miejsc znajoma - z Krakowa do Ojcowa jest w końcu tylko rzut beretem, a rowerowe przejażdżki doliną Prądnika na trasie Zielonki, Prądnik Korzkiewski, Ojców, Pieskowa Skała, Skała itd. należały kiedyś do mojego stałego programu wiosennych i letnich wycieczek. Nota bene w Dolinie Prądnika jest jeszcze jeden bardzo ciekawy dom przyklejony do skały mniej więcej w rejonie Prądnika Korzkiewskiego. Te dyby to niezły pomysł wink. Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez piotr (2011-05-07 15:59:07)

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

4

Miło Darkheush oglądając Twoje fotki powspominać moje własne Jurasic Park  wink   smile

Jurę odwiedziłam - oczywiście na rowerze - dwukrotnie  big_smile

Pierwszy raz w roku 2000 tzw. "na ciężko" czyli dzieciaki, rowery i skawy.

Od Krzeszowic do Zawiercia w 14 dni zamki i skałki  big_smile

Drugi raz już "na lekko"  w zeszłym roku.

Trasa od Zawiercia po Częstochowę, głównie zamki, jaskinie ale i też pustynie  smile

Jurajska Wyprawa Rowerowa

Ostatnio edytowany przez jolanta (2011-05-10 16:15:58)

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

5

wspaniałe zdjęcia , super wyprawa ! Naprawdę piękna ta nasza Jura smile A na rower idealna ! big_smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

6

jolanta napisał/a:

Miło Darkheush oglądając Twoje fotki powspominać moje własne Jurasic Park  wink   smile

Nie chcę nic mówić Jolu, ale ten Jurasic Park to początek moich remanentów. Właśnie jestem na etapie skanowania fotek z czasów przedcyfrowych, kiedy to używałem niezapomnianej lustrzanki Zenith'a. Tak że pokaże się tu na forum kilka kolejnych albumików (głównie Tatry, Orla Perć też będzie big_smile ).

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

7

fajnie ! big_smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

Darkheush świetne zdjęcia i wycieczka smile Dobrze jest tam się wybrać co jakiś czas. Prawie nie ma wspinaczki, a tu tyle atrakcji. Ja nawet nierzadko tam bywam.

9

Super fotki smile Raz do roku staram się bywać na Jurze, ale w innych miejscach, okolice Podlesic i Rzędkowic no i zawsze z namiotem smile

10

Jolu super albumik Fajnie było pooglądać niektóre miejsca

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

11

darkheush napisał/a:
jolanta napisał/a:

Nie chcę nic mówić Jolu, ale ten Jurasic Park to początek moich remanentów. Właśnie jestem na etapie skanowania fotek z czasów przedcyfrowych, kiedy to używałem niezapomnianej lustrzanki Zenith'a. Tak że pokaże się tu na forum kilka kolejnych albumików (głównie Tatry, Orla Perć też będzie big_smile ).

Na tą Orlą Perć bardzo czekam big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile