Odp: Jurasic Park - wspomnienie sprzed lat czterech ;)
spoczko wyprawa. Byłem na podobnej dwa lata temu ![]()
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz
Większość miejsc znajoma - z Krakowa do Ojcowa jest w końcu tylko rzut beretem, a rowerowe przejażdżki doliną Prądnika na trasie Zielonki, Prądnik Korzkiewski, Ojców, Pieskowa Skała, Skała itd. należały kiedyś do mojego stałego programu wiosennych i letnich wycieczek. Nota bene w Dolinie Prądnika jest jeszcze jeden bardzo ciekawy dom przyklejony do skały mniej więcej w rejonie Prądnika Korzkiewskiego. Te dyby to niezły pomysł
. Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez piotr (2011-05-07 15:59:07)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa
Miło Darkheush oglądając Twoje fotki powspominać moje własne Jurasic Park
Jurę odwiedziłam - oczywiście na rowerze - dwukrotnie
Pierwszy raz w roku 2000 tzw. "na ciężko" czyli dzieciaki, rowery i skawy.
Od Krzeszowic do Zawiercia w 14 dni zamki i skałki
Drugi raz już "na lekko" w zeszłym roku.
Trasa od Zawiercia po Częstochowę, głównie zamki, jaskinie ale i też pustynie ![]()
Ostatnio edytowany przez jolanta (2011-05-10 16:15:58)
wspaniałe zdjęcia , super wyprawa ! Naprawdę piękna ta nasza Jura
A na rower idealna ! ![]()
Miło Darkheush oglądając Twoje fotki powspominać moje własne Jurasic Park
![]()
Nie chcę nic mówić Jolu, ale ten Jurasic Park to początek moich remanentów. Właśnie jestem na etapie skanowania fotek z czasów przedcyfrowych, kiedy to używałem niezapomnianej lustrzanki Zenith'a. Tak że pokaże się tu na forum kilka kolejnych albumików (głównie Tatry, Orla Perć też będzie
).
Jan Himilsbach
fajnie ! ![]()
Darkheush świetne zdjęcia i wycieczka
Dobrze jest tam się wybrać co jakiś czas. Prawie nie ma wspinaczki, a tu tyle atrakcji. Ja nawet nierzadko tam bywam.
Super fotki
Raz do roku staram się bywać na Jurze, ale w innych miejscach, okolice Podlesic i Rzędkowic no i zawsze z namiotem ![]()
Jolu super albumik Fajnie było pooglądać niektóre miejsca
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz
jolanta napisał/a:Miło Darkheush oglądając Twoje fotki powspominać moje własne Jurasic Park
![]()
Nie chcę nic mówić Jolu, ale ten Jurasic Park to początek moich remanentów. Właśnie jestem na etapie skanowania fotek z czasów przedcyfrowych, kiedy to używałem niezapomnianej lustrzanki Zenith'a. Tak że pokaże się tu na forum kilka kolejnych albumików (głównie Tatry, Orla Perć też będzie
).
Na tą Orlą Perć bardzo czekam ![]()