1

Temat: Zaskoczeni przez zimę na Pilsku!!!

W dniu wczorajszym  wybraliśmy się w poszukiwaniu śladów zimy na Pilsko. Spotkaliśmy się w składzie Djinn z Lisicą, Dayman i po raz pierwszy na szlaku kolega Grzegorz na parkingu PKS w Korbielowie.  Ruszylismy żółtym szlakiem z parkingu o godz. 9.00 skocznym krokiem w kierunku przygody….  W klimacie wesołych tematów kulinarnych i nie tylko przy pięknej wiosennej scenerii dotarliśmy do schroniska na Hali Miziowej na mały odpoczynek, gdzie dostrzegliśmy ślady odchodzącej  zimy po raz pierwszy. Kubeczek gorącej herbatki , buła, czekoladka i po 30 min ruszyliśmy atakować szczyt.
Oczywiście wpadliśmy na pomysł, ze pójdziemy szlakiem letnim żółtym , który jak się później okazało był zamknięty…  No właśnie…  drałowaliśmy w śniegu  po pas  zapadając się raz jedna raz drugą nogą, co pomimo wesołych klimatów dało nam po dupie, bynajmniej mnie na pewno… i wszystko byłoby pięknie, gdybyśmy w pewnym momencie nie zgubili szlaku z powodu  zasypanych oznaczeń.
Rozpoczęliśmy „chaszczing”, czołganie (masakra) w głębokim śniegu  w kierunku szczytu szukając szlaku. Na szczęście zawsze dobrze przygotowany Djinn uratował grupę odnajdując szlak za pomocą GPS w telefonie. Dalej szlakiem już w nieco mniejszym śniegu (po kolana) dotarliśmy z przygodami do skrzyżowania z normalnym czarnym szlakiem w kierunku szczytu i podreptaliśmy na szczyt.
Przez większość czasu błyszczała nam w słońcu królowa Beskidów z pięknie ośnieżonym szczytem prosząc o fotki.
O godz 14 dotarliśmy na szczyt. Herbatka, buła, żelki Harribo i oczywiście fotki.
Po ceremonii zdobycia ruszyliśmy z powrotem w kierunku schroniska tym razem już normalnym szlakiem. Ale i tu nie odbyło się bez przygód typu upadki w krzaki, upadki ze stoku czy wyczyny akrobatyczne kolegi Grzesia, który wpadając w zaspę łamiąc przy tym prawie kolano zdarzył w locie odebrać dzwoniący telefon od swojej dziewczyny, niczym Jackie Chan w filmach akcji…hahahahhaha
Potem zjazdy na dupie i schronisko. Tam niedobry rozcieńczony browarek i na dół zielonym tym razem już bez przygód. Po drodze z ciekawostek napotkaliśmy jeszcze na wielka żabią „orgie” którą pewnie przedstawi na zdjęciach kolega Djinn.
Dotarliśmy na parking o godz 18 przemoczeni upierdzieleni po kolana w błocie. Ku naszemu zdziwieniu na koniec zostaliśmy jeszcze ograbieni przez tamtejszą niewiastę w ludowym stroju, gdyż okazało się ze parking jest płatny.
Tym optymistycznym akcentem zrobiliśmy wspólne zdjęcie końcowe i rozjechaliśmy się do domu…   

The End

2

Odp: Zaskoczeni przez zimę na Pilsku!!!

Miałem napisać relację z wczorajszego poszukiwania zimy na Pilsku, ale Damyan mnie ubiegł, i to jak !!!

Od siebie dodam tyle, że wypad jak najbardziej udany, nawet były dupoloty (bez dupolotów, tylko tyłek potem bolał) smile Muszę przyznać, że dawno tak się nie ubawiliśmy na szlaku, nawet brodząc po pas w śnieżnej brei nie opuszczały nas humory !!

Co do zdjęć, będą dzisiaj. Dajcie mi tylko zjeść, głodny jestem jak żubr, tzn wilk smile

Ps. Thx adminom za edit big_smile

Ostatnio edytowany przez Djinn (2011-04-04 16:05:45)

3

Dayman świetny forumowy debiut pisarski smile. No to było wesoło i w śniegu big_smile. Czekam na jakieś fotki wink. Djinn, Ty jeszcze jesz ??? tongue big_smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

4

nena napisał/a:

Dayman świetny forumowy debiut pisarski smile.

Nena juz sie nie podlizuj...:D:D:D:D:D

5

nie jestem lizuską Dayman big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

6

A wesoło było nie wspomniałem w opisie o wymianie skarpetek z mokrych na mokre... hahahahah do teraz nie wiem jak to się stało... ;D

7

Dayman napisał/a:

A wesoło było nie wspomniałem w opisie o wymianie skarpetek z mokrych na mokre... hahahahah do teraz nie wiem jak to się stało... ;D

Wiem wiem dzikuską... big_smile

8

Cholerka zacytowałem siebie... hehehe

9

Nena już na poważnie dziękuje za mile przyjecie... smile  Mam nadzieje ze kiedyś pośmiejemy się  wspólnie gdzieś w górach... smile

10

No stonka kompletna  tongue. Co za pomysł, żeby walić żółtym przez las?! Przyjaciele - zimą na Pilsko zasuwa się stokiem narciarskim wzdłuż wyciągów, a potem trochę w lewo i jest (polski) wierzchołek. Ten słowacki jest trochę w głębi - trzeba iść słowackim szlakiem, ale nie wiem czy warto, bo szczerze mówiąc wszędzie jest niemal jednakowo wypłaszczona kopa.

Ostatnio edytowany przez piotr (2011-04-04 21:05:13)

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

11

piotr napisał/a:

Co za pomysł, żeby walić żółtym przez las?!

Kolego bo widzisz akurat w tamtym momencie przerabialiśmy w dyskusji program Bear Gryllsa jak przetrwać w górach... big_smile

12

A to przepraszam  wink

13

W poniedziałek  szukamy zimy na Babiej ale tym razem bez szaleństw bo królowa potrafi pokazać rogi...;) Jesli masz czas i ochotę przybywaj...:)

14

Mało brakło, a skończyłoby się nam picie, a wtedy Bear Grylls proponuje jedno .....

15

Djinn napisał/a:

Mało brakło, a skończyłoby się nam picie, a wtedy Bear Grylls proponuje jedno .....

Podgrzac snieg w moim kubku od Wielickiego hahahahhahahahah

16

A tak na poważnie to zacząłem się trochę tam martwic...

17

jak tak sobie czytam tą relację to się aż się cieszę że mnie tam nie było bo pewnie ...już by mnie nie było ...

"Góry upajają. Człowiek uzależniony od nich jest nie do wyleczenia. Można pokonać alkoholizm, narkomanię, słabość do leków. Fascynacji górami nie można" Edmund Hillary

18

piotr napisał/a:

(...) Przyjaciele - zimą na Pilsko zasuwa się stokiem narciarskim wzdłuż wyciągów, a potem trochę w lewo i jest (polski) wierzchołek. (...)

Z nim byście się pewnie nie zgubili, ale dzień marudzenia pewny lol wink

Dobre pióro Dayman big_smile fajnie się czytało smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

19

Dayman napisał/a:

Cholerka zacytowałem siebie... hehehe

Dayman lol

Dayman napisał/a:

Mam nadzieje ze kiedyś pośmiejemy się wspólnie gdzieś w górach...

też mam taką nadzieję big_smile

20

jolanta - wiesz, że czeka Cię powieszenie?  lol

21

piotr napisał/a:

hmmm.... ale z kim pójdziesz wtedy na GSB?   tongue   lol

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

22

jolanta napisał/a:

hmmm.... ale z kim pójdziesz wtedy na GSB?   tongue   lol

Gadaj zdrowo! I tak nie wierzę, że mnie ze sobą zabierzesz tongue

23

jolanta napisał/a:

Dobre pióro Dayman  big_smile fajnie się czytało  smile

Moje pióro to nic w porównaniu z Twoim serkiem z pomidorkiem pieprzem i pokrzywka...:)

24

piotr napisał/a:

Nic nie czeka ja obronie... wink

25

Dayman napisał/a:
jolanta napisał/a:

Dobre pióro Dayman  big_smile fajnie się czytało  smile

Moje pióro to nic w porównaniu z Twoim serkiem z pomidorkiem pieprzem i pokrzywka...:)

Kiełbasce też nic nie brakowało big_smile

Dayman napisał/a:

Nic nie czeka ja obronie... wink

Wybawco big_smile