Odp: Kapliczka na Gibasach - czyli ocalić legendę od zapomnienia
jak to co bedzie????????????? DUTKI BEDOM TAM GDZIE CZA !!!!!!!!!!!!!
HEJ !!!
Ostatnio edytowany przez harnaś wołoski (2011-05-03 14:52:44)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jak to co bedzie????????????? DUTKI BEDOM TAM GDZIE CZA !!!!!!!!!!!!!
HEJ !!!
Ostatnio edytowany przez harnaś wołoski (2011-05-03 14:52:44)
OK, Harnaś, będziesz mnie przed innymi harnasiami bronił ![]()
tzn nie mnie, a zebrane dutki ![]()
kompozytor napisał/a:Można jeszcze spróbować pogadać w parafii, której podlegają Gibasy. Kapliczka jest dokładnie na granicy dwóch diecezji Krakowskiej i Bielsko- Żywieckiej. Od południa to parafie w Ślemieniu i Lesie. Od północy Parafia w Łękawicy. Myślę, że spokojnie można tam podjechać i pogadać z proboszczem, żeby wstawić skrzynkę czy zrobić zbiórkę dodatkową poza mszą zawsze to jakaś kasa jest:)
I to się kompozytor mylisz Też tak myślałem do nie dawna, ale jednak całe Gibasy oraz Zakocierz to jest Ślemień
Zresztą na dole prezentuję mapę granic Gmin
Zobaczcie sami
Nie mylę się:) podałem przecież, że to gmina Ślemień, ale co do granic wpływów kościelnych to kapliczka jest na granicy archidiecezji, które to granice nie pokrywają się z tymi administracyjnymi państwa.
Kwestie zbiórki pieniędzy i inne organizacyjne sprawy omówimy na zlocie. dzięki Ufoku za 1 majową akcję! Jesteś coraz większy w naszych oczach ![]()
Spokojnie, niema co wyskakiwać na przyszłość. Za niecałe dwa tygodnie zlot i tam uzgodnimy wszystko, terminy prac , co jeszcze potrzeba , jak robimy składkę itd. Kapliczka czekała tyle to i dwa tygodnie poczeka.
Prezes a co to znaczy ze coraz większy? sugerujesz mi otyłość?! ![]()
Ostatnio edytowany przez ufok83 (2011-05-04 13:33:40)
Ufok, hodujesz coraz większy bojler przecież ![]()
Witam serdecznie. Chciałbym w tym miejscu dołączyć zdjęcie i informację o małej kapliczce pod Złotą Górką, tuż obok połączenia szlaku żółtego i drogi leśnej z Roczyn. Nie jest ona okazała ale już od lat staram się o pielęgnowanie jej, chociaż ostatni obrazek umieściłem 4 lata temu i ząb czasu go naruszył co też widać na zdjęciu (mała ramka).
Śledzę z uwagą ratowanie kapliczki na Gibasach i zapewne znów pojawię się na forumowej akcji.![]()
Spokojnie, niema co wyskakiwać na przyszłość. Za niecałe dwa tygodnie zlot i tam uzgodnimy wszystko, terminy prac , co jeszcze potrzeba , jak robimy składkę itd. Kapliczka czekała tyle to i dwa tygodnie poczeka.
Prezes a co to znaczy ze coraz większy? sugerujesz mi otyłość?!
Ajtam Otyłość , co prawda, żem Ciebie już dawno nie widzoł, ale na zdjęciach żeś się za bardzo nie zmienił ![]()
mohikanin Witamy serdecznie. Często idąc szlakiem w górach zastanawiam się kto opiekuje się przyszlakową kapliczką. Jest chyba wiele osób, które to robią. Których tak na prawdę nie poznamy. Miło Ciebie widzieć w naszym gronie!
mohikanin pięknie, że wziąłeś w opiekę jedną z BM-owskich kaplisi
. Witaj wsród nas ![]()
Mohikanin, brawo
))))
To po 1 maja znowu kaplisia jest bliżej swojej świetności. Gratulacje Panowie ![]()
Dostałem od Ufoczka wzór kraty i dwa wzory drzwi do kapliczki. Jak się Wam podobają???
Krata
Drzwi wersja 1
Drzwi wersja 2
Super! Wyglądają rewelacyjnie!!!
Krata git,co do drzwi to osobiście podoba mi się bardziej wersja nr.2.Może dlatego że wole prostote
krata git, drzwi nr 1 bardziej mi do górskich drzwi pasują..
Forum musi wybrać projekt a potem trzeba go przedstawić konserwatorowi do akceptacji.
Wszystkie projekty bardzo ciekawe
. Gdybym miała drzwi wybierać, wybrałabym te nr 1.
Krata mi odpowiada, a drzwi uważam, że nr 1 ![]()
Krata jest jak najbardziej ok, co do drzwi wolę nr 2 bo lubię proste formy ![]()
zdecydowanie 1, ale chyba większe koszty będą
MI bardziej podoba się 2
krata + drzwi 1 ![]()
Całość materiału jak i robociznę panowie obiecali pokryć z własnych pieniędzy.
Mały kamyczek do ogródka kaplisi ![]()
Mam na górskim „szlakowskazowym” autku 210 kg gliny załatwionej w cegielni na renowacją naszej kapliczki na Gibasach, załatwię jeszcze jutro wapno i planuję wywieźć najpóźniej do czwartku na )( Gibasową do Stacha ![]()
Ostatnio edytowany przez MK (2011-05-10 05:51:07)
Mk super wiadomość, pierwszy dzień akcji zbliża sie wielkimi krokami. ![]()
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.035 sekund, wykonano 11 zapytań ]