Temat: Jarząbczy Wierch

W zeszły weekend sobota nie była dla nas zbyt łaskawa, za to w niedzielę było już zacnie! Druga próba zdobycia Jarząbczego! Zapraszam do przeczytania relacji!

http://www.2beinspired.pl/cpg14x/albums/userpics/10001/top%7E0.jpg

Relacja: Chochołowska - Jarząbczy - Chochołowska

2

Odp: Jarząbczy Wierch

Może ktoś pokusi się aby opisać zdjęcie powyżej?

Zapewne chodzi o zdjęcie nr 2? Od lewej na drugim planie Rohacz Ostry, za nim Płaczliwy, w środku Wołowiec, poniżej Rakoń, na pierwszym planie grań Łopaty, a właściwie Czerwony Wierch. Trochę za łatwa ta zagadka wink

Gratuluję świstaka wink. Jednak te letnie burze są denerwujące. Z moich obserwacji wygląda, że najlepszy pogodowo na wędrówki po Zachodnich jest Wrzesień, czasem też Październik. Wprawdzie dzień krótszy, ale nie ma przykrych niespodzianek...

Ostatnio edytowany przez piotr (2011-06-11 19:14:36)

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

3

Fajniście na tym Jarząbczym Wierchu:D  Mi od dłuższego czasu chodzi po głowie obejście granią całej Chochołowskiej z noclegiem gdzieś pod chmurką big_smile Super fotki i relacja smile

4

Świstak przefajny big_smile, a urdzik karpacki piękny cool , że nie wspomnę o reszcie rewelacyjnych widoczków smile.

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

5

Oj na tego świstaka czekałam  big_smile

Piękne fotki, udana wyprawa - jak się już w końcu wybiorę to chyba skorzystam z doświadczenia Piotra - bardzo bojam się burzy  mad

No jak tak sobie trochę marudzę na Pana Przewodnika  wink  ale Wasza stronka Piotrze jest dla mnie cennym źródłem wiadomości o tym czego tak naprawdę nie znam, a co bardzo poznać bym chciała  smile

Ostatnio edytowany przez jolanta (2011-06-11 21:47:07)

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

6

Ładnie. Ja dziś niestety musiałem obejść się smakiem i z przyczyn ode mnie nie zależnych zawrócić z Wołowca. Ale jak to mówią - Jarząbczy nie zając - nie ucieknie ...  big_smile  lol