1

Temat: Zimowe chatkowanie pod Potrójną

Korzystając z tego że w miniony weekend byłem w Polsce , nie oparłem się pokusie i też ruszyłem na szlaki Beskidu Małego. W sobotę dotarłem do Andrychowa w miejsce zbiórki, czyli stacja paliw BP. Tam już oczekiwał na mnie Darkheush, a po jakimś czasie dojechał swoim wozem Gennaro. Szybki dojazd do Rzyk Praciaków, no i w drogę, oczywiście pod górę smile kierunek chatka pod Potrójną smile Nasza trasa wiodła nieoznakowaną ścieżka przez przysiółek Hatale. Warunki prawdziwie zimowe smile Do przysiółka trasa była przetarta, ale po minięciu ostatniego zabudowania, to my stawialiśmy pierwsze ślady. Na przetartą drogę trafiliśmy dopiero na rozstaju dróg przy grobie. Stąd już kawałeczek do chatki, i pewnie szybko byśmy tam doszli, ale...Pytam Darka "ta w dole żółta chatka to Pozioma?" "tak" odpowiada Darek. No i nie mogło być inaczej, idziemy odwiedzić nieznanego nam jeszcze osobiście forumowicza smile Puk Puk do drzwi i jesteśmy. Przy pifku i kawce poznajemy się z Poziomem i jego miłą rodzinką. Pifkowanie zajmuje nam około godzinki, w tym czasie przez okna chatki Pozioma zauważamy tłumy zmierzające pod potrójną, oj będzie ciasno smile Żegnamy się z miłymi gospodarzami i prędziutko kierujemy się do chatki. A w chatce impreza na całego, trafiliśmy na zlot forum NGT i kilka mniejszych zorganizowanych grup. Chatkowy Olek z trudem, ale jednak znajduje dla nas miejsce do leżenia i siedzenia big_smile Szybko nawiązujemy znajomości z chatkującymi, pomimo że niektórzy przybili z dość daleka i operują innym językiem. Chatkę nawiedziły dziewczyny z Białorusi, Ukrainy i Łotwy. Zabawa przy trzech gitarach kilku fujarkach i pianinie trwa w najlepsze. No ale nie mogło obyć się bez niespodzianek, nie pamiętam dokładnie godziny ,otwierają się drzwi chatki a w progu Iskaria z osobą towarzyszącą. W ten sposób nasze grono forumowe powiększyło się do czterech osób smile Chatkowanie trwa w najlepsze do późnych godzin porannych smile  Świetna ekipa to i chatkowanie udane smile Rano big_smile pobudka/oj było zabawnie w magazynku, ale to nie do publikacji na forum big_smile / Iskaria robi kanapki z golonki i pasztetu Gennaro, ja popijam złocisty napój, powoli wszyscy na chatce budzą się do życia, jedni lepiej jedni gorzej smile Ale czas niestety ucieka i trzeba się zbierać, pierwsi znikają forumowicze NGT, potem Iskaria i na końcu ja i Gennaro, gdyż Darkheush decyduje się pozostać. Wracamy  obok wyciągu dość szybko, jednak droga nieprzetarta i kilka razy zapadamy się dość głęboko w śnieg, cały czas sypie. No i niestety wszystko co dobre kiedyś się kończy, docieramy do parkingu i kończymy udany weekend smile Dzięki wszystkim za towarzystwo smile Trochę fotek jak zwykle na picassie.

2

Odp: Zimowe chatkowanie pod Potrójną

Fajnie czas spędziliście, ale wyprawa zbyt ambitna nie była wink Ale zależy jaki cel sobie założyliście, bo to głównie od tego zależy czy człowiek jest szczęśliwy smile Jeśli osiągnie cel smile Pozdrawiam big_smile

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .

3

kris_61 napisał/a:

Fajnie czas spędziliście, ale wyprawa zbyt ambitna nie była wink Ale zależy jaki cel sobie założyliście, bo to głównie od tego zależy czy człowiek jest szczęśliwy smile Jeśli osiągnie cel smile Pozdrawiam big_smile

Szliśmy w celu chatkowania smile

4

Jardo nie kituj zbóju, tylko pisz, że poszliście sobie wypić, pośpiewać i kobitki poprzytulać, bo jak widzę ze zdjęć to i fajne dziewczyny sobie przygruchałeś big_smile

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

5

piotr napisał/a:

Jardo nie kituj zbóju, tylko pisz, że poszliście sobie wypić, pośpiewać i kobitki poprzytulać, bo jak widzę ze zdjęć to i fajne dziewczyny sobie przygruchałeś big_smile

Sie ma ten swój urok osobisty i bajer smile  big_smile  lol

Fajna zimowa relacja w doborowym towarzystwie smile

7

i nawet egzotyka była ! big_smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

8

jardo napisał/a:
kris_61 napisał/a:

Szliśmy w celu chatkowania smile

.... czyli posiedzenia na chacie - c.b.d.u....  lol

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

9

Ja dorzucę swoje trzy grosze jak tylko ogarnę zdjęcia. Chwilowo mam straszliwego "lenia" wink

Jako mała zapowiedź trzy fotki:

https://lh3.googleusercontent.com/-4WUAI6XIgiw/TxSfGyrfHCI/AAAAAAAAOCA/OlYZxlXVTpE/s800/DSCN0998.JPG

https://lh4.googleusercontent.com/-XZHXjN-lnh8/TxSfWeZ-EHI/AAAAAAAAOCk/wEcLujY1MLA/s800/DSCN1008.JPG

https://lh4.googleusercontent.com/-pcoWnbOTPIU/TxSfdXh6aII/AAAAAAAAOC0/5vE7fj3Kvz0/s800/DSCN1013.JPG

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

10

fajna ta druga fota darkheush big_smile Taki „bańkomydlany” śnieg big_smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

11

za to mnie powala ta krwista czerwień kiełbachy big_smile

12

To czekamy na c.d. big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

13

darkheush napisał/a:

Ja dorzucę swoje trzy grosze jak tylko ogarnę zdjęcia. Chwilowo mam straszliwego "lenia" wink

Czy leń wink Cię już opuścił ???   smile  big_smile  wink

... by Beskid Mały, był najpiękniejszym pasmem górskim.
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.

14

MK napisał/a:

Czy leń wink Cię już opuścił ???   smile  big_smile  wink

Owszem Marku!!!

Pełna relacja i fotki jak zwykle na blogu ->KLIK<- wink

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach