151

Odp: Zimowy Zlot FBM

mirek napisał/a:

Nie śmiało przypominam o spotkaniu,My z Krisem będziemy na Skalance już w piątek po południu.Mam pytanie,ostatecznie ile nas będzie?

Mirku, chyba nikt tego na 100 % nie wie. Jak ja liczyłem stanęło na 25 osobach, ale w międzyczasie pojawili się kolejni chętni m.in. kol. janioł, więc do 30 trzeba liczyć. Ile możecie zmieścić?

Jak że nie byłem jeszcze to mam może naiwne pytanie, czy na chatce można coś kupić, czy też wszystko trzeba przynieść na własnych plecach i czy również dotyczy to śpiwora?

Ostatnio edytowany przez piotr (2012-02-08 11:48:53)

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

152

potwierdzam przybycie - Akall + 2

być może dotrę w piątek - mirek o której będziecie, żeby nie pocałować klamki? wink

153

piotr napisał/a:

czy na chatce można coś kupić, czy też wszystko trzeba przynieść na własnych plecach i czy również dotyczy to śpiwora?

na Skalance byłem wieki temu, więc dołączam się do pytania...

154

Na Skalance płacimy tylko nocleg,12 zeta bodajże.Reszta to wolne datki na rzecz chatki.Inne % i prowiantowe sprawy w swoim zakresie.W Zwardoniu są sklepy,na Słowackiej stronie też.W chatce są koce,ale spiwory lepiej zabrać.W piatek będziemy tak cirka ok 17-18.00.Co do Słowackich zakupów to można zrobić Slovakian Zakupy Ekspedyszyn pod moim kierownictwem.

Ostatnio edytowany przez mirek (2012-02-08 12:24:26)

Góroczub.

155

I dodam że na Słowackiej stronie w sklepie jak i w knajpce nie potrzeba ojro.Złotki też łykają,zresztą tam jest kantor.A miejsce wszyscy chętni znajdą,chatka pomieści nawet 50 pyszczków.Już nas tyle było kiedyś.Także spoko.

Ostatnio edytowany przez mirek (2012-02-08 12:48:27)

Góroczub.

156

ja w sprawie formalnej wink

robimy jakiś garniec?
jeżeli tak, to proszę o pomysły i składniki, zostało jeszcze chwilę czasu żeby się podzielić co kto i ile wlecze...

157

garniec?
wspólny garniec może być.. big_smile
wspólny garniec nie jest zły..:)

duszonki - prażonki - dymfoki*: one wychodzą najlepiej na ogniu...a ognia mieć nie będziemy...

więc nie mam koncepcji co do zawartości garnca ...

*skreślić nieznaną nazwę smile

"Góry upajają. Człowiek uzależniony od nich jest nie do wyleczenia. Można pokonać alkoholizm, narkomanię, słabość do leków. Fascynacji górami nie można" Edmund Hillary

158

A dlaczego mamy nie mieć ognia? Jest kominek.Nie pamiętam czy w piecu kuchennym są fajerki.

Góroczub.

159

mirek napisał/a:

A dlaczego mamy nie mieć ognia? Jest kominek.Nie pamiętam czy w piecu kuchennym są fajerki.

z tego co pamiętam to w kominku na chatce prażonek-duszonek za bardzo się nie da zrobić, trocha za mały tyn kominek wink (no chyba że się powiększył w międzyczasie...)
myślałem bardziej o jakiejś "tradycyjnej" pulpie integracyjnej lol

160

No cóż,dla odważnego i wytrwałego zostaje ognisko. big_smile A tak chciałem popróbować pulpy integracyjnej.

Góroczub.

161

A co powiecie na integracyjny kapusniak?

Góroczub.

162

Na świńskim ogonku wink   lol

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

163

jolanta napisał/a:

Na świńskim ogonku wink   lol

Taki najlepszy,a naj naj lepszy na świńskim ryju. big_smile

Góroczub.

164

Słuchajcie mam złe wiadomości.Skalanka będzie w lutym niedostępna ze względu na nieuregulowaną sprawę dzierżawy i sprzedaży chatki..Teraz dostałem tą wiadomość,przykrą wiadomość.Tym bardziej przykrą że to ja zaproponowałem Skalankę.Może wrócimy do innego miejsca?Sorki,idę się upić.

Góroczub.

165

No to dupa sad  gdzie? jak się da tak szybko w tym terminie coś zrobić sad

166

A Potrójna?

Góroczub.

167

No pięknie. Przypominam, że druga w kolejności wskazań w ankiecie była Hrobacza. Sprawdzisz Mirku Hrobaczą?

Ostatnio edytowany przez piotr (2012-02-14 08:41:14)

168

darmando napisał/a:

Nie biorę udziału ale jest mi was biorących strasznie żal neutral  neutral  neutral  neutral  neutral  neutral

A mnie jest żal niebiorących i wymądrzająych się.,sprawdzę Hrobaczą.Jest akceptacja?

Ostatnio edytowany przez mirek (2012-02-14 10:33:37)

Góroczub.

169

Mirku, sprawdź...
mamy niecałe 2 tygodnie ...

"Góry upajają. Człowiek uzależniony od nich jest nie do wyleczenia. Można pokonać alkoholizm, narkomanię, słabość do leków. Fascynacji górami nie można" Edmund Hillary

170

Brombella napisał/a:

Mirku, sprawdź...
mamy niecałe 2 tygodnie ...

Sprawdzę Hrobaczą,sprawdzę też chatkę na Zagroniu.

Góroczub.

171

Dzwoniłem do chatki na Zagroniu jest miejsce na ostatni weekend lutego proszą wieczorem o potwierdzenie smsem .Co wy na to?

172

Nasz zlot jest właśnie w ostatni weekend lutego... ale może pozwólmy Mirkowi jeszcze sprawdzić Hrobaczą. W końcu było nie było jest to B. Mały wink, a poza tym dla kilku osób byłoby to dogodniejsze miejsce do spotkania.

Ostatnio edytowany przez piotr (2012-02-14 13:02:56)

173

Jeżeli chodzi o mnie, to jestem tylko za zlotami w BM-ie.
W tym wypadku za Hrobaczą lub Potrójną (u Ani i Rafała)  smile

Ostatnio edytowany przez MK (2012-02-14 16:43:31)

... by Beskid Mały, był najpiękniejszym pasmem górskim.
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.

174

Jeśli mam się wypowiadać co do miejsca awaryjnego w którym ma się odbyć zlot to wolę Potrójną. Mam dziwne skojarzenia z Hrobaczą, głównie te z niedogrzanym budynkiem, a u Rafała mamy ten komfort, że na pewno będzie ciepło przynajmniej w chałpie. Oczywiście się dostosuję o ile będę mógł się zjawić.

"W niedomkniętym oknie noc
Podpatruje twoje sny,
W niedomkniętym oknie noc,
Siedzę, patrzę jak ty śpisz... "

175

Ponieważ sprawę ze Skalanką zawaliłem( nie z mojej winy) staram się błąd naprawić.Sprawdzałem Hrobaczą.jest knif.Chcą zaliczki 50% całej sumy jaka by była zapłata za nocleg.Dzwoniłem na Potrójną,mam wstępnie zarezerwowany nocleg na ok 20 osób +- kilka pyszczków bez zaliczki..Potwierdzić bym musiał najpóźniej do poniedziałku 20 II. Pani Sylwia prosiła o jak najbardziej sprecyzowana ilość nosów nocujących,cobyśmy byli w kupie.Szybka decyzja tez musi być co do Chatki na Groniu.Jaka decyzja?

Góroczub.