201

Odp: Zimowy Zlot FBM

Możemy też spróbować, czy szpszent nadaje się do zjazdów hehe

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

202

Zabierzecie łopaty obaj - co dwie to nie jedna - platforma powstanie w mig  big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

203

Akall napisał/a:
piotr napisał/a:
Akall napisał/a:

mogę wziąć łopatę

(i tak będę ją miał w bagażniku wink )

Nie wiem czy warto bo ja mam taki plastikowy wynalazek, który wprawdzie się nie przyda na lawinisku, ale do robienia platformy pod namiot jest w sam raz (no i waży o połowę mniej wink).

no ja właśnie mam taki wynalazek, co się zwie Lothse czy jakoś tak, plastikowa łopata ze styliskiem z lekkiej rurki alu, z plastikowym uchwytem, waży to może z 0,5 kg...

Wybierasz się autem na )( Kocierską ? To pewnie się przyda wink

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .

204

A jak napieracie? Ja to zrobię extremę z Rzyki-Parciaki wzdłuż wyciągu.

Góroczub.

205

1-Mirek
2-Angi
3-Marek500
4-Brombella+ew Cześki 2
5-Alkall+Żona+Młody
6-Franka+Dziunia.

Aktualna lista.
Chętni dopisać się na listę,kopiując ją i dopisywać się wystarczy.
Czekam do poniedziałku

Ostatnio edytowany przez mirek (2012-02-19 11:40:27)

Góroczub.

206

mirek napisał/a:

A jak napieracie? Ja to zrobię extremę z Rzyki-Parciaki wzdłuż wyciągu.

właśnie, chciałem poruszyć kwestię dochodzenia, tzn. gdzie kto dojeżdża i jak? skąd wyrusza? kiedy? o której?

może warto by się spotkać gdzieś o jakiejś ludzkiej porze i wyruszyć większą grupą?

207

Będę w Andrychowie ok 12,00.I będe łapał cos na Rzyki-Praciaki.

Góroczub.

208

Akall - pytam poważnie smile Jak ty planujesz dojazd i dojście na Potrójną?

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .

209

kris_61 napisał/a:

Akall - pytam poważnie smile Jak ty planujesz dojazd i dojście na Potrójną?

póki co myślałem o wariancie najprostszym (bo z żoną i dzieciakiem), czyli dojazd do Pracicy, wzdłuż wyciągu do góry i dalej czerwonym na Potrójną, wydaje mi się że nie będzie zasypane aż tak, żeby nie dało się przejść, szlak dość popularny wink

no chyba, że ktoś mi udowodni, że spokojnie bez lyńcuchów da się wjechać na )( Kocierską big_smile, to rozważę taki wariant, chyba bardziej ekstremalny pod kątem ilości śniegu, z drugiej strony od )( Kocierskiej może być daleeeeko ujeżdżone przez quady, co najmniej do )( Skaliste, gdzie zazwyczaj zawracają albo odbijają w boczną scieżkę...

Ostatnio edytowany przez Akall (2012-02-17 13:35:51)

210

mirek napisał/a:

Przyjdziesz do mnie na kawę, a potem będziemy coś łapać do Rzyk.Mirek czemu mnie usunąłeś z listy uczestników?

211

kris-75 napisał/a:
mirek napisał/a:

Przyjdziesz do mnie na kawę, a potem będziemy coś łapać do Rzyk.Mirek czemu mnie usunąłeś z listy uczestników?

Sorki,już poprawiam.A zaproszenie na kawę przyjmuję.Gdzie się spotkamy?

Ostatnio edytowany przez mirek (2012-02-17 15:28:17)

Góroczub.

212

Wysiądziesz na dworcu pks i się wrócisz jakieś 600m w stronę Bielska zresztą się z dzwonimy jak będziesz na miejscu.

213

z powodów osobistych mnie niestety nie będzie sad  Może następnym razem smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

214

Niestety, mnie na zlocie też nie będzie sad

... by Beskid Mały, był najpiękniejszym pasmem górskim.
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.

215

parę dni mnie nie było na forum a tu tak się porobiło...
dogadam się z mężem, to dam znać co do naszej obecności... smile

w górach świat wygląda inaczej....

216

kris-75 napisał/a:

Wysiądziesz na dworcu pks i się wrócisz jakieś 600m w stronę Bielska zresztą się z dzwonimy jak będziesz na miejscu.

Oki,czekaj na telefon ok,12,00.

Góroczub.

217

nena napisał/a:

MK napisał/a:

Niestety, mnie na zlocie też nie będzie

Czarownica już wcześniej pisała, że jej nie będzie. Co do naszego admina Lowella79 to wygląda niepewnie. Wiec ja się pytam, kto w takim razie w ogóle będzie i dlaczego mamy taki "pomór" uczestników, w tym wielu osób naprawdę zaangażowanych?  hmm

218

Ja jestem zaangażowany i ja będę na 100%.Nawet z gipsem na nodze.

Góroczub.

219

piotr napisał/a:
nena napisał/a:

MK napisał/a:

Niestety, mnie na zlocie też nie będzie

Czarownica już wcześniej pisała, że jej nie będzie. Co do naszego admina Lowella79 to wygląda niepewnie. Wiec ja się pytam, kto w takim razie w ogóle będzie i dlaczego mamy taki "pomór" uczestników, w tym wielu osób naprawdę zaangażowanych?  hmm

Piotrze, nie jest chyba aż tak źle jak piszesz smile A jak się dobrze sprawy ułożą to i może my  się pojawimy smile

220

1-Mirek
2-Angi
3-Marek500
4-Brombella+ew Cześki 2
5-Alkall+Żona+Młody
6-Franka+Dziunia.
7-kris-75
8-Lemon998 +1osoba

SLAVA!!

221

Ja raczej rezygnuję ze zlotu u Mamy choroba postępuję cierpi okrutnie morfina już nie pomaga,.Pozdrawiam Kris

Ostatnio edytowany przez kris-75 (2012-02-18 23:52:41)

222

kris-75 napisał/a:

Ja raczej rezygnuję ze zlotu u Mamy choroba postępuję cierpi okrutnie morfina już nie pomaga,.Pozdrawiam Kris

Krzychu,mówi się trudno.Do następnego.

Góroczub.

223

lowell79 napisał/a:

Piotrze, nie jest chyba aż tak źle jak piszesz smile A jak się dobrze sprawy ułożą to i może my  się pojawimy smile

No może jestem dziwny, ale bez was to jakoś sobie tego zlotu nie wyobrażam, więc trzymam za "dobre ułożenie spraw" smile

224

piotr napisał/a:
lowell79 napisał/a:

No może jestem dziwny, ale bez was to jakoś sobie tego zlotu nie wyobrażam, więc trzymam za "dobre ułożenie spraw" smile

Piotrze, nie popadajmy w przesadę smile ale postaramy się być, w końcu mam do przetestowania namiot za 39zł  z marketu smile

225

lowell79 napisał/a:

postaramy się być, w końcu mam do przetestowania namiot za 39zł  z marketu smile

A ja myślałem, że on był za 29,90 zł  tongue
Jak dasz radę go rozbić i przetrwasz w nim noc to jestem gotowy specjalnie pojechać do tego supermarketu, nawet w Bielsku i go kupić. To co może jakiś zakład? wink