Temat: Przełęcz pod Chłopkiem

Przełęcz pod Chłopkiem to jeden z najciekawszych szlaków w Tatrach, jedni mówią, że jeden z trudniejszych....

http://www.2beinspired.pl/cpg14x/albums/userpics/10001/top%7E3.jpg

Przełęcz pod Chłopkiem

2

Odp: Przełęcz pod Chłopkiem

Cóż tu dodać? Relacja 1 klasa. Nie wiem ile czasu to szlifowałeś, ale jest solidnie dopracowane i świetnie się czyta. Jak będziesz kiedyś zmierzał na Pośredni to puść do kolegi sms-ka wink
Z taką pewną nieśmiałością podaję jeszcze link do kilku moich fotek z 2006 roku, gdzie można też zobaczyć jak wygląda wspinaczka w rejonie Kazalnicy:
http://www.wierchy.org/Galerie/Tatry/20 … index.html
A trudności, jak sam napisałeś są kwestią względną. Dużo też zależy od naszej motywacji... My schodziliśmy z Kazalnicy w ulewnym deszczu i jakoś zeszliśmy choć woda lała się nam dosłownie za kołnierz.

Ostatnio edytowany przez piotr (2011-09-30 17:54:51)

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

3

Pięknie napisana relacja, a fotka na dachu świata  wink taka, że tylko pozazdrościć  big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

4

super relacja i zdjęcia - masz do tego talent! big_smile
A trasę bardzo polecam. Sam wychodziłem miesiąc temu i jest to świetna alternatywa w porównaniu z obleganymi Rysami. Przy świetnej pogodzie szlak był niemal puściutki, a widoki niezapomniane!

5

rewelacja Adminie cool  , ech ... zaczytałam się i rozmarzyłam ... smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

6

piękne widoki,pięknie napisana relacja... smile nic dodać,nic ująć smile

7

8

fajnie się ogląda te Twoje filmiki Adminie wink

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

Filmik super, tylko strasznie"kocia"muzyka Adminie wink  wink  wink  tongue  big_smile

10

Ładne tatrzańskie nagranie smile Tej kociej muzyki to u mnie w ogóle nie słychać, bo nie mam głośników w kompie wink

11

a mnie się podoba ta "kocia muzyka" big_smile wink

Ostatnio edytowany przez nena (2012-04-06 11:10:02)

12

Dziękuję smile Co do "kociej" muzyki to chyba innej nie potrafię robić smile Boję się, że to i tak szczyt moich możliwości smile

13

ahhh Jak ja tam dawno byłem Chyba po Czerwonej Ławce druga przełęcz na którą zawsze lubiłem chodzić

relacja zajeb...a, że tak powiem Od razu człowiek sobie wspomina te trudy podchodzenia oraz pokorę do gór

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

14

świetna sprawa :-)

https://picasaweb.google.com/110481057918358045639

'' Tyle samo jest idiotów wśród księży, robotników i profesorów. Różnica polega na tym, że profesor ma większy zasób słów i w związku z tym trudniej wymacać jego głupotę.'' ( Bronisław Geremek )