1

Temat: Galerie z zimowych wycieczek w Beskid Mały

Beskid Mały, to pasmo górskie, które przeszedłem można powiedzieć wzdłuż i wszerz (nie udało mi się jak dotąd wejść tylko na Czupla :-), zimą i latem. Zdarzyło mi się tam też biwakować. Są to jedne z nielicznych gór w Polsce, gdzie ciągle można jeszcze zaznać ciszy i samotności. Zapraszam do przeczytania krótkiej relacji i obejrzenia zdjęć z moich dwóch wycieczek w te góry. Wszelkie komentarze są mile widziane:
http://www.wierchy.org/Galerie/beskid/B … dex_bm.htm
Zapraszam też do obejrzenia pozostałych galerii na stronie www.wierchy.org

2

Odp: Galerie z zimowych wycieczek w Beskid Mały

Piękne zdjęcia i bardzo fajna wycieczka. Moją szczególną uwagę zwróciły zdjęcia nr 12 i 13. Też lubię bawić się w "makro", aczkolwiek nie każdemu chce się pochylić nad tym, co normalnie niedostrzegalne. wink

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

3

Piękna galeria, a Beskid Mały zimą i to przy takiej pogodzie to bajeczka! Cieszę się, że możemy poznać kolejnego miłośnika Beskidu Małego. Rzeczywiście cisza i spokój to jedne z większych zalet tego pasma. Zapraszam do rejestracji na stronie!

4

lowell79 napisał/a:

Piękna galeria, a Beskid Mały zimą i to przy takiej pogodzie to bajeczka! Cieszę się, że możemy poznać kolejnego miłośnika Beskidu Małego. Rzeczywiście cisza i spokój to jedne z większych zalet tego pasma. Zapraszam do rejestracji na stronie!

Oj to prawda, tylko dla mnie dzień jest trochę za krótki wink

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .

5

Zgadza się, ale na krótkie wypady jak najbardziej wink

6

Dzięki za miłe słowa i zaproszenie do rejestracji. Jestem już zarejestrowany na tylu różnych forach, że powoli tracę rahubę :-). Zasadniczo korzystam głównie z forów ogólnych typu turystyka-gorska.pl, bo tam można dyskutować o wszelkich górach, ale chętnie zarejestruję się również tutaj. A propos Beskidu Małego przypominają mi się dwie wycieczki. Jedna, która miała miejsce dobrych kilka lat temu z kolegą ze studiów na penetrację jaskiń koło Gibasów. Zniechęciła mnie ona ostatecznie do włażenia do wszelkich dziur w ziemi (oraz do tegoż kolegi, ale to już inna historia :-). Jak może niektórzy wiedzą jest to grupa kilku błotnistych i wąskich jaskiń bez jakiejkolwiek szaty naciekowej. Druga wycieczka to był ambitny dwudniowy wypad majowy z ciężkimi plecakami i pełnym sprzętem biwakowym. Nigdy wcześniej i nigdy później nie widziałem takich tłumów na Leskowcu brrr. Spędziliśmy też nocleg pod namiotem na niejakiej Przykrej (polana za Łamaną Skałą). Nazwa utkwiła mi dobrze w pamięci, bo nocleg był bardzo... przykry. Spaliśmy w wąziuteńkim namiociku wyprawowym typu "trumna", a rozbiliśmy się niefortunnie na tak pochyłym stoku, że w nocy ciągle... zjeżdżaliśmy wgłąb namiotu. Stąd narodziło się nasze powiedzonko "Przykry nocleg na Przykrej".

7

No cóż jak ktoś robi takie zdjęcia i odwiedza takie miejsca, no to miłe słowa same przychodzą na język. Cieszy, że wśród takiej plejady gór jak Alpy, Pireneje znalazły się Beskidy Zachodnie i nasz Beskid Mały. A widzę, że wspomnienia pozostały z wypraw po Beskidzie Małym. Pozdrawiam!

8

Trochę stare i mało ekstremalne ale do tematu pasuje;)

http://www.kukow.pl/index.php?go=galeria39

9

Pireneje to akurat domena mojego brata, ale cieszę się, że podoba się wam nasza stronka. Natomiast Beskidy to góry, do których mam dosłownie rzut kamieniem (do Małego ok. 50 km), więc byłoby nawet głupio gdybym w nich nie bywał :-)

Ostatnio edytowany przez piotr (2009-12-12 10:44:33)

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

10

Niektórzy nie  potrafią docenić tego co mają pod nosem. sztuką jest to pogodzić z marzeniami-planami zdobywania wiele wyższych szczytów! Beskidy trzeba kochać, aby do nich wracać!

11

lowell79 napisał/a:

Beskidy trzeba kochać, aby do nich wracać!

Nic dodać, nic ująć big_smile

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

12

Beskid Mały to moje ulubione pasmo górskie Tutaj naprawde jesli sie tylko chce mozna znalezc spokój i cisze i wiele ciekawostek do obejzenia  Urok tych gór mozna ocenic polecam obejzenie  zdjec w //Galerii www Andrychów// w dziale Nasze Beskidy, Nasze Wyprawy, Nasze Okolice

13

Pierwszy większy śnieg ciągle jeszcze przed nami. Podobno już w najbliższym tygodniu... 
Czy lubicie wędrować po górach zimą?

Ostatnio edytowany przez MF (2013-11-17 14:54:38)

14

Ślicznie!!! Ja uwielbiam zimę!!!

15

MF napisał/a:

Pierwszy większy śnieg ciągle jeszcze przed nami. Podobno już w najbliższym tygodniu... 
Czy lubicie wędrować po górach zimą?

powiem tak, chadzało się  wink

muszę się trochę doposażyć żeby ruszyć zimą na szlaki, ale kto wie, może jeszcze tej zimy zaatakuję... ?