Temat: Urlop w Albanii

Z tygodniowym opóźnieniem zapraszam do relacji z głównej części urlopu, którą spędziliśmy w Albanii. Bardzo ciekawy kraj. Szczegóły w środku.

https://lh3.googleusercontent.com/-gAMa1KUIhUc/UjM2r6kYe0I/AAAAAAAANVc/uV4sVKdB-1Q/s640/fotka346.jpg

2

Odp: Urlop w Albanii

Myślę, że mieliście bardzo udane wakacje. Krajobrazy robią wrażenie!

3

Fantastyczna sprawa smile .
Albania to kiedyś jeden z najbiedniejszych krajów Europy , ale teraz już wyszli na prostą .
Krajobrazy maja nieziemskie smile

'' Tyle samo jest idiotów wśród księży, robotników i profesorów. Różnica polega na tym, że profesor ma większy zasób słów i w związku z tym trudniej wymacać jego głupotę.'' ( Bronisław Geremek )

4

Fantastyczna relacja big_smile  Widać, że Albania to bardzo ładny kraj smile Kilka kwestii mnie zaintrygowało, np to, ze w Albanii ludzie są dla siebie bardzo mili. Spójrzmy prawdzie w oczy, zasadniczo to głównie Polacy nie są mili. U nas w Polsce jakby ktoś uśmiechnął się do kogoś obcego na ulicy, to by od razu pomyślano, że ma niepokolei w głowie, że głupkowato się uśmiecha. W większości krajach  świata uśmiechanie się to coś naturalnego i jest to na porządku dziennym. Kwestia braku zasad w ruchu drogowym, o ile dobrze pamiętam  to w Turcji mało kto zwraca uwagę na zasady  ruchu drogowego :-P Z kolei we Włoszech niby są zasady, np wiadomo, na czerwonym trzeba stać, ale jak za długo stoisz na czerwonym, to inni kierowcy Cię zatrąbią i wyklną big_smile Co do śmieci, to wspomnę, że Neapol w nich tonie :-P Pamiętam jak wiele lat temu byłem w Rzymie. Tam mało kto papierki po cukierkach, czy karty do telefonów celował do kosza na śmieci, najczęściej leżały sobie gdzieś tam w jego pobliżu tongue

Ostatnio edytowany przez Miluś (2013-09-16 23:18:33)

"Lecz kto sieje kłamstwa, ten w końcu zawsze doczeka się ich plonów, a wtedy może już tylko odpoczywać po trudach i śledzić tylko, jak inni zbierają żniwo i wyręczają go w rozsiewaniu dalej złego ziarna"

J.R.R. Tolkien
SILMARILION

5

Cudowny kraj kontrastów! lol

http://images64.fotosik.pl/180/a91934c82d077e67.jpg

.. i nie widać, aby była jakoś specjalnie zestresowana - lubi tak podróżować!  lol

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

Albania krajobrazowo toż to raj na ziemi z kilkoma mankamentami. Aż zazdroszczę takiego urlopu. Pobuszowało by się tutaj, ale pewnie moją stopę nigdy tutaj nie postawie podobnie jak na księżycu neutral

7

Nieźle się rozpisałeś sprocket73. Przygotowanie takiego materiału to duży kawał roboty  wink

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

8

Rozpisałem się, relacja powstawała tydzień, ale jeżeli komuś się chce to czytać to nie był to czas stracony wink
Darku, a w Albanii widziałem parasole plażowe z paprotników big_smile

9

sprocket73 napisał/a:

Rozpisałem się, relacja powstawała tydzień, ale jeżeli komuś się chce to czytać to nie był to czas stracony

Mnie się chce zdecydowanie. Relacja składająca się tylko ze zdjęć bez żadnego tekstu jest często nudna. A Twoja pokazuje nie tylko krajobraz i miejsca, ale i twoje odczucia, jest też wskazówką, czy warto dane miejsce odwiedzić. Poza tym widać, że szanujesz oglądających wink

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

10

sprocket73 napisał/a:

Darku, a w Albanii widziałem parasole plażowe z paprotników big_smile

To całkiem możliwe bo tam jest ciepły klimat i pewnie pod takim parasolem się plażowałeś, tylko przeczesaj dokładnie plecaki czy przypadkiem nie przemycił się jakiś zarodniczek z ziemi albańskiej do Polski wink