Temat: Urlop w Albanii
Z tygodniowym opóźnieniem zapraszam do relacji z głównej części urlopu, którą spędziliśmy w Albanii. Bardzo ciekawy kraj. Szczegóły w środku.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Z tygodniowym opóźnieniem zapraszam do relacji z głównej części urlopu, którą spędziliśmy w Albanii. Bardzo ciekawy kraj. Szczegóły w środku.
Myślę, że mieliście bardzo udane wakacje. Krajobrazy robią wrażenie!
Fantastyczna sprawa
.
Albania to kiedyś jeden z najbiedniejszych krajów Europy , ale teraz już wyszli na prostą .
Krajobrazy maja nieziemskie ![]()
Fantastyczna relacja
Widać, że Albania to bardzo ładny kraj
Kilka kwestii mnie zaintrygowało, np to, ze w Albanii ludzie są dla siebie bardzo mili. Spójrzmy prawdzie w oczy, zasadniczo to głównie Polacy nie są mili. U nas w Polsce jakby ktoś uśmiechnął się do kogoś obcego na ulicy, to by od razu pomyślano, że ma niepokolei w głowie, że głupkowato się uśmiecha. W większości krajach świata uśmiechanie się to coś naturalnego i jest to na porządku dziennym. Kwestia braku zasad w ruchu drogowym, o ile dobrze pamiętam to w Turcji mało kto zwraca uwagę na zasady ruchu drogowego :-P Z kolei we Włoszech niby są zasady, np wiadomo, na czerwonym trzeba stać, ale jak za długo stoisz na czerwonym, to inni kierowcy Cię zatrąbią i wyklną
Co do śmieci, to wspomnę, że Neapol w nich tonie :-P Pamiętam jak wiele lat temu byłem w Rzymie. Tam mało kto papierki po cukierkach, czy karty do telefonów celował do kosza na śmieci, najczęściej leżały sobie gdzieś tam w jego pobliżu ![]()
Ostatnio edytowany przez Miluś (2013-09-16 23:18:33)
Cudowny kraj kontrastów!

.. i nie widać, aby była jakoś specjalnie zestresowana - lubi tak podróżować! ![]()
Albania krajobrazowo toż to raj na ziemi z kilkoma mankamentami. Aż zazdroszczę takiego urlopu. Pobuszowało by się tutaj, ale pewnie moją stopę nigdy tutaj nie postawie podobnie jak na księżycu ![]()
Nieźle się rozpisałeś sprocket73. Przygotowanie takiego materiału to duży kawał roboty ![]()
Rozpisałem się, relacja powstawała tydzień, ale jeżeli komuś się chce to czytać to nie był to czas stracony ![]()
Darku, a w Albanii widziałem parasole plażowe z paprotników ![]()
Rozpisałem się, relacja powstawała tydzień, ale jeżeli komuś się chce to czytać to nie był to czas stracony
Mnie się chce zdecydowanie. Relacja składająca się tylko ze zdjęć bez żadnego tekstu jest często nudna. A Twoja pokazuje nie tylko krajobraz i miejsca, ale i twoje odczucia, jest też wskazówką, czy warto dane miejsce odwiedzić. Poza tym widać, że szanujesz oglądających ![]()
Darku, a w Albanii widziałem parasole plażowe z paprotników
To całkiem możliwe bo tam jest ciepły klimat i pewnie pod takim parasolem się plażowałeś, tylko przeczesaj dokładnie plecaki czy przypadkiem nie przemycił się jakiś zarodniczek z ziemi albańskiej do Polski ![]()
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.018 sekund, wykonano 12 zapytań ]