Awtorytety biorą się za nasz BM...
http://mamnewsa.pl/newsy,7754-andrychow … dzie-malym
Do magistratu dotarł także list podpisany przez Roberta Korzeniowskiego, czterokrotnego mistrza olimpijskiego. Poniżej treść tego listu.
Szanowny Panie Burmistrzu
Zwracam się do Pana tą drogą, gdyż pragnę włączyć się w dyskusję społeczną dotyczącą budowy i rozwoju kompleksu narciarskiego w Rzykach.
Otóż kilkakrotnie miałem szansę skorzystać w trakcie rodzinnych weekendów i wakacji w istniejącej już infrastruktury hotelowo- sportowej i z żalem stwierdzam, że ta prowadzona w standardach najlepszych tego typu ośrodków europejskich inwestycja, wydaje się być zagrożona ze względu na restrykcje ekologiczne.
W pełni zgadzam się, że nie powinniśmy dewastować przyrody bezpowrotnie, odcinając się od źródeł naszej egzystencji. Odnoszę jednak wrażenie, że w imię ochrony przyrody my Małopolanie pozbawimy się kolejnej szansy na zdynamizowanie rozwoju regionu, zamykając się zarówno na szansę rozwoju miejsc pracy, równocześnie ograniczając dostęp do aktywnego wypoczynku całych rodzin.
Ostatnio, w Bieszczadach uruchomiono w zupełnie nowym wymiarze nowy kompleks hotelowo-sportowy w Arłamowie. Tam również nie obyło się bez kontrowersji natury ekologicznej, jednak gmina Ustrzyki Dolne i Powiat Bieszczadzki znalazły wraz z inwestorem odpowiednie rozwiązania i dziś cieszą się m.in. 200-osobowym wzrostem zatrudnienia oraz wzrostem przychodów z tytułu turystyki rodzinnej i biznesowej. Może warto wziąć to pod uwagę?
Będę wdzięczny za wzięcie mojego głosu pod rozwagę.
Z wyrazami szacunku,
Robert Korzeniowski, czterokrotny mistrz olimpijski
*Wytłuszczenie jest moje bo przy tym zestawieniu Bieszczadów z Arłamowem to ręce opadają
Zresztą przypuszczam a to przypuszczenie graniczy niemal z pewnością że szanowny pan Robert w Arłamowie też zdążył już skorzystać z dobrodziejstw tegoż ośrodka.
Tam na dole zostało wszystko to co cię męczy,patrząc z góry wokoło świat wydaje się lepszy. <KSU "Za mgłą">