Odp: Relacje Joli z trasy MSB
Dzień piąty, środa,
Tak jak było zaplanowane dopołudnie spędzam na zwiedzaniu Myślenic . Pogoda poprawiła się, jestem wyspana (wstałam dopiero o 9
), po kawusi i śniadanku (tylko taka kolejność jest możliwa
) ruszam w miasto. Bardzo cenię sobie tę możliwość wytchnienia bo dopadł mnie wczoraj jakiś fizyczny kryzysik ![]()
Drapię się bez obciążenia na Plebańską Górę , gdzie wczoraj z powodu deszczu zeszłam ze szlaku. Łapie czerwony.
Panorama na Myślenice i Dolinę Raby zapiera dech w piersiach ![]()
Wracając do miasta trzymam się cały czas szlaku, a on prowadzi mnie po kolejnych zabytkach.
To było dobre posunięcie skorzystać wczoraj ze skrótu. Zaoszczędziłam 1,5 godziny drogi w deszczu. Za to dzisiaj z przyjemnością oglądnęłam to, co warte było oględzin ![]()
Miasto kusi domowym obiadkiem, lodzikami – nie opieram się wcale ![]()
Około 14 spakowana ruszam w dalszą drogę.
Przekraczam Rabę i oglądam stare zabudowania tej letniskowej dzielnicy jaką jest Zarabie ![]()
Mozolnie wspinam się na stoki Ukleiny . Stała tu niegdyś strażnica obronna. Szczątki jej baszty czas porozrzucał po zboczu góry.
Wędrówka dzisiaj nie jest długa, ani męcząca. Widoki warte zapamiętania ![]()
Widok ze Śliwnika
Kapliczka w lesie Trupuły
Około 18.30 jestem w schronisku.
Jedyny gość ![]()
Będę spała w baraczku na polanie (teraz tam są pokoje). Nocleg 19 zł. sławojka wiadomo gdzie
ciepła woda do mycia w schronisku, wrzątek bez ograniczeń ![]()
Z rozrzewnieniem wspominam czasy kiedy lata temu sypiało się w schronisku ![]()
Rozpalam ogień pod zadaszonym rusztem i przygotowuję sobie małe co nie co ![]()
Potem już tylko oczekiwanie na zachód słońca. Cudownie
![]()
Więcej fotek z piątego dnia po kliknięciu Jeżeli na fotkach rozpoznajecie góry i górki to zapraszam do komentowania :
Co gdzie widać?
Ostatnio edytowany przez jolanta (2010-10-14 20:25:31)