Temat: CHOCZ tu do mnie... czyli...
.... Duża Góra na Dzień Babci i Dziadka (forumowych) ![]()
Traktujcie to jako zapowiedź szerszej relacji, na którą się pewnie zdobędę, jeśli tylko się wyśpię jak człowiek ![]()
Na razie kilka fotek:
Jan Himilsbach
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
.... Duża Góra na Dzień Babci i Dziadka (forumowych) ![]()
Traktujcie to jako zapowiedź szerszej relacji, na którą się pewnie zdobędę, jeśli tylko się wyśpię jak człowiek ![]()
Na razie kilka fotek:
Kurwacka!aż żal d..e ściska oglądając tych pierwszych kilka fotek! kochani wiecie że też tam miałem być z Wami, ale nieraz życie płata nam figla i w ostatniej chwili zmieniają się plany i wypada coś pilnego.cieszę się że Wam nic nie wypadło i gratuluję fantastycznej wyprawy, wielkie brawa!bardzo proszę przynajmniej o więcej fotek i dokładną relackę z super wyprawki!pozdrawiam,hej!!!
No cóż kochani, jako katalizator tej zimowej wyprawy napiszę, że spisaliście się na medal. Widać też, że nie omieszkaliście degustacji miejscowych trunków (zwanych po słowacku "destilatami"
) Aż żal mi zadek ściska, że nie byłem tam z wami. Więc proszę na przyszłość nie jeździć beze mnie
P.S. Szkoda tylko, że widoki diabli wzięli.
Ostatnio edytowany przez piotr (2011-01-23 17:06:14)
Fajnie Wam tam było... Kruca fux....
Chocz zawsze jest fajny, tylko jakoś ostatnio bierze przykład z Królowej Babjuszki i strzela fochy, a potem z widoków nici.
Ostatnio edytowany przez angi (2011-01-23 19:27:50)
Dziękuję całej ekipie za przemiłe towarzystwo i wspaniałe chwile spędzone razem podczas zdobywania Wielkiego Chocza. I chociaż wiatr nie rozwiał nam tego dnia chmur nad szczytem, my swoimi uśmiechami i dobrym humorem rozwialiśmy wszystkie nasze codzienne problemy i wszelkie wątpliwości, że z Choczem trzeba się będzie spotkać co najmniej jeszcze raz
. Dla mnie to była, jest i będzie niezapomniana sobota ! – dziękuję ![]()
Po kliku na fotkę zostawiam mój albumik ![]()
Jezusicku, przecie to Mordor Panie Frodo ![]()
No nawrzucaliście tyle fotek, że relacja napisała się sama. Pozostaje mi uzupełnić ją o kilka szczegółów. Mianowicie:
- Dzień Babci i Dziadka i związane z tym rozkładanie balkonika w czasie marszu pod górę ![]()
- uświadamianie pewnej naszej forumowiczki, że w jej samochodzie jest coś takiego jak 4 bieg ![]()
- zamknięta gospoda rankiem (skandal
)
- zapinanie pasów na tylnej kanapie w aucie Ufoka (Asiu zapnij mnie, ja już Cię tyle razy zapinałem) ![]()
- śmichy-chichy na podejściu
- lubelska cytrynowa na szczycie (nie żadne tam miejscowe specyfiki jak sugerował Piotr)
- dupoloty na zejściu
- ciemności przy powrocie
Było po prostu fantastycznie Kochani!!!
Dziękuję Wam wszystkim (Nena, Czarownico, Jolu, Asiu zwana Krysią, Lowell, Djinn'ie, Jędrku i Ufoku) za ten wypad. Chocz do powtórzenia, bo gów...... nic nie widzieliśmy. No i znów trzeba zaśpiewać na Choczu:
"CHOCZ tu do mnie, poczuj się swobodnie,
we mgle bądź, ach we mgle bądź..." ![]()
Kilka moich fotomontaży po kliku w obrazek:
Chocz do powtórzenia, bo gów...... nic nie widzieliśmy.
I w tym nadzieja, że jeszcze pojedziemy latem (+ Koprowy w Tatrach) ![]()
P.S. Jak jedziesz w góry zawsze jakaś "obscena" się zdarzy (nr 89) ![]()
Ostatnio edytowany przez piotr (2011-01-23 22:42:48)
Kilka fotopstryków ode mnie, żeby nie było, że wrzucę za pół roku czy coś ![]()
Kolorowe mozaiki po drodze na Chocza ![]()

Widok spod Hotelu Chocz
Panorama na szczycie .... widoki że hej, prawda? ![]()

"Mordor" w drodze powrotnej ze szczytu, po prawej widać hotel ![]()

Reszta kiedyś tam, relacji nie będę pisał bo nie mam już sił, może skuszę się i dopiszę się do reszty ![]()
Widzę że wyprawa na Choc wam się udała mimo prawie braku widoków. Zimowe fotki, klimatyczne. Aż przypomniała mi się moja wyprawa na Velky Choc z przed czterech lat, ale było znacznie mniej śniegu. Tą Janosikową knojpe dobze pamiętom
To była moja ostatnia zagraniczna wycieczka ![]()
Pikne widocki
W jeden dzien to opanowaliście? Zimowe wyprawki mają też swój charakter ![]()
(...)- Dzień Babci i Dziadka i związane z tym rozkładanie balkonika w czasie marszu pod górę
nie raz, nie dwa....
- uświadamianie pewnej naszej forumowiczki, że w jej samochodzie jest coś takiego jak 4 bieg
wypraszam sobie, ja tylko dbałam o bezpieczną jazdę
a właściwie to kto na kogo czekał? mój pilot zaświadczy, że to MY czekaliśmy na Was
co najmniej dwa razy
dupoloty na zejściu
inaczej się nie dało schodzić, Marcus nauczył mnie co i jak
szkoda, że mapy nie było
Czarownico czekamy na filmik ![]()
Ja też bardzo dziękuję Wam wszystkim za ten wspaniały dzień, śmiechoterapia do bólu, aż się żyć chce
No i znów trzeba zaśpiewać na Choczu:
"CHOCZ tu do mnie, poczuj się swobodnie,
we mgle bądź, ach we mgle bądź..."
Mam nadzieję, że już niebawem
i że bez mgły tym razem
ale może z Panem na Choczu? ![]()
Mój albumik z wyprawy:
Ostatnio edytowany przez jolanta (2012-01-02 20:18:41)
wypraszam sobie, ja tylko dbałam o bezpieczną jazdę
a własciwie to kto na kogo czekał? mój pilot zaświadczy, że to MY czekalismy na Was
co najmniej dwa razy
O przepraszam!!! Raz, na przejściu w Korbielowie, jak nie raczyliście się zatrzymać, gdy my czekaliśmy na Was.
A to, że pogubiliśmy się w Dolnym Kubinie było spowodowane tym, iż pilot Ufoka (w mojej skromnej osobie) wykazywał już poważne objawy zmęczenia materiału i nasączenia płynami chmielowymi, co po części było również Twoją zasługą w Jurajowej Karczmie ![]()
Czyli poszliście po najprostszej linni oporu
Dzień krótki na takie widoki
Trzeba ruszyć wiosną
Ps. Jest tam u góry oprócz hotelu ;P jakieś schronisko?
Nie ma schroniska ....
A szkoda
Na fotkach jakaś biesiada uwieczniona ![]()
Pełna galeria zdjęć:
![]()
Nawet ognisko napaliliście
Ubranie nie śmierdziały dymem?
![]()
Ubrania zapewne pachniały dymem?
![]()
(...)conieco pachnie
Dyplomatyczne określenie ![]()
Nawet ognisko napaliliście
Ubranie nie śmierdziały dymem?
![]()
Ubrania zapewne pachniały dymem?
Coście sie tak przyczepili, jak nie hotelu to dymu ...
, no ja nie rozumiem ...
Pełna galeria zdjęć
warto było poczekać na piękne fotki i miło było je znowu obejrzeć i powspominać ![]()
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.030 sekund, wykonano 11 zapytań ]