1

Temat: Kościelec 2011

Zimowy spacer na Kościelec (nie ten nad Międzybrodziem Żywieckim wink):
http://www.wierchy.org/Galerie/Tatry/20 … index.html
Pozdrawiam wszystkich zimowo Piotrek

Ostatnio edytowany przez piotr (2011-02-07 23:53:11)

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

2

Odp: Kościelec 2011

Gratuluję Piotrze Kościelca zimą, rewelacyjna wyprawa i widzę, że pogoda wam dopisała! To już taki mały hardcorek  wink

3

Piotr rewelacyjna wyprawa i relacja z niej !. Tak się w niej zaczytałam , że mi kawa całkiem oziębła big_smile. Piękne fotki i te szczegółowe opisy do nich, ech ! - pełen profesjonalizm wink. Gratuluję zimowego zdobycia Kościelca smile !

Ostatnio edytowany przez nena (2011-02-08 11:15:37)

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

4

buuu, ale Wam zazdroszczę, foty super...

Panowie wielki szacunek i moje gratulacje, piękna wyprawa!!!!pozdrawiam, hej!!!

6

piotr napisał/a:

Zimowy spacer na Kościelec(...)

Bardzo emocjonujący ten spacer wink Już po smsie czułam,że musiało być nieźle hmm

No cóż wiadomo przeżycia nieziemskie, widoki cudowne, ale dla mnie najbardziej emocjonujące były opisy Waszej współpracy w czasie wspinaczki. smile

Sprawdzony towarzysz w trudnym terenie to podstawa. Pisałeś, że od roku razem nie chodziliście razem, ale odniosłam wrażenie, że zgranie zespołu to coś co macie wypracowane i co nie zmienia się z upływem czasu.

Gratulacje Panowie smile

Ostatnio edytowany przez jolanta (2011-02-09 19:54:43)

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

7

no widać że to zimowy zimowy Tam przynajmniej jak już sypnie śniegiem to się trzyma wink Ach te Tatry

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

8

A ja się tak zaczytałem, a potem tak zapatrzyłem w zdjęcia, że zapomniałem o otwartym piwie smile
Jestem Piotrze pełen podziwu i uznania dla Ciebie big_smile
P.s.
Raki sobie dzisiaj kupiłem, może uda mi się kiedyś pójść na podobną wycieczkę.

... by Beskid Mały, był najpiękniejszym pasmem górskim.
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.

9

Jolu - poprzedni rok był trudny - koledze zmarł teść, ale o tym dowiedziałem się dopiero teraz. Tomek ma smykałkę do wspinaczki - jak jest trudne miejsce, to szybko główkuje, co można zrobić. Niestety ja się do tego nie nadaję. Trekking, najwyżej z elementami wspinaczki, to wszystko na co mnie teraz stać. Ale myślę o kupnie dodatkowej krótkiej dziaby (czekan wspinaczkowy), bo są miejsca w Tatrach, gdzie jeden nie wystarczy wink

MK - myślę, że znalazł byś z Tomkiem wspólny język. Kolega jest miłośnikiem off-roadu i ma ładnego Nissana Patrola, a coś mi się zdaje, że Ty też siedzisz w tym temacie wink. Może powinniśmy się znowu gdzieś wybrać, tym razem we trzech? Jakie masz raki?

Dziękuję wszystkim za miłe słowa. Pozdrawiam i do zobaczenia

Ostatnio edytowany przez piotr (2011-02-08 23:32:23)

10

piotr napisał/a:

MK - myślę, że znalazł byś z Tomkiem wspólny język. Kolega jest miłośnikiem off-roadu i ma ładnego Nissana Patrola, a coś mi się zdaje, że Ty też siedzisz w tym temacie wink. Może powinniśmy się znowu gdzieś wybrać, tym razem we trzech? Jakie masz raki?

Piotrze
Moje nowe raki to z dolnej półki, po to by mieć w plecaku i w razie czego założyć (dobrze się psychicznie w górach czuć), głównie w BM, ale czasami inna wycieczka może się zdarzyć i się przydadzą.
Planowałem minioną niedzielę być na Babiej, ale mi nie wyszło.
Dałem 250zł firma włoska climbing ( CT ) NUPTSE CLASSIC.
Na moje potrzeby myślę, że wystarczy.
Co do „Patrola”  to jezyka wspólnego z nikim nie znajdę, bo jestem przeciwnikiem samochodów i to jeszcze w górach. Będąc wczoraj u Onufrego by zawiesić tablice wstydziłem się napotkanych turystów, że oni z plecakami a ja w aucie sad
Mam go tylko po to, by służyło innym - pieszym turystom. Aż dziw, że auto moze słuzyc wink  smile

... by Beskid Mały, był najpiękniejszym pasmem górskim.
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.

11

MK ja mam bardzo podobne raki, jak się wyraziłeś "z dolnej półki" - prawdopodobnie jest to model CT Pro Light lub Super Ice, aczkolwiek są do siebie tak podobne, że pewności niestety nie mam. Wszystkie te "koszyki" są bardzo wygodne w zakładaniu i nie wykazują tendencji do spadania. Do tego można je dopasować do niemal każdych cięższych górskich butów. Dwa razy już spisały się na medal w Tatrach (ostatnio na Kościelcu), a kolega używał podobnych CT w Alpach, więc czegóż więcej chcieć? wink

Co do aut w górach - jak najbardziej popieram.

Ostatnio edytowany przez piotr (2011-02-15 20:59:12)

12

Takie raki miałam możliwość przetestować dzięki uprzejmości Admina wink big_smile przy zejściu z Babiej Góry w niedzielę. Spisały się rewelacyjnie smile ja schodziłam, a on nieborak zjeżdżał i zjazd zakończył w krzokach sad wink

Taki raki planuję kupić lada tydzień big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

13

Jolu - ładnie to tak? Chcesz nam tutaj zabić admina? wink

piotr napisał/a:

Jolu - ładnie to tak? Chcesz nam tutaj zabić admina? wink

A najgorsze jest to Piotrze, że nie zdążyłyśmy tego zjazdu udokumentować tongue

duszą w górach zbłądziłam, bo chciałam....

15

Na szczęście lub nie, tym razem admin wygrał z krzakami wink

16

Bardzo bolało Lowell to lądowanie 4 literami w kosodrzewinie?  big_smile Wszystkie części ciała masz całe? tongue

Ostatnio edytowany przez piotr (2011-02-16 10:05:29)

17

Obyło się nawet bez ryski na tyłku wink