Nie bardzo rozumiem Panowie (i Panie) te dywagacje w temacie czy chatka pod Potrójną jest zła, czy dobra. Są gusta i guściki, a nad tymi się ponoć nie dyskutuje. Jeśli miałbym przedstawić swój prywatny i subiektywny ranking chatek w BM, to wyglądałby on następująco (ograniczę się tylko do wymienienia plusów):
1. SST "pod Potrójną" - ciepło, przytulnie, choć czasem ciasno (ale mi to nie przeszkadza), zapach ponad stuletniej góralskiej chałupy, brak możliwości wynajęcia chaty na wyłączność, a przede wszystkim, sentyment do miejsca, które znam od bez mała lat trzydziestu i które nie zmieniło się przez te wszystkie lata ani trochę (pomimo zmian ludzi chatarujących).
2. Gibasówka - surowość Staszkowej chaty, dużo większa niż SST, osoba gospodarza, który potrafi nawijać ciekawe opowieści godzinami, no i widok sprzed chaty.
3. Chatka "Ani i Rafała" - taras z widokiem na Tatry, atmosfera troszkę bardziej przypominająca agroturystykę, nie powiem, mojej żonie to bardziej pasuje, mnie niestety nie.
Potem długo, długo nic i na szarym końcu...
4. Chatka na Rogaczu - widok na masyw Skrzycznego. Obsługę, atmosferę, przytulność pominę milczeniem...
olaf napisał/a:8. Darkheush jak Ci będzie brakowało niedzielno-porannej zjebki to coś się w tym temacie za dodatkową opłata da zrobić. Skoro lubisz
.
No chyba żartujesz olaf - za Twojego poprzednika to było wliczone w cenę noclegu
Ewentualnie możemy ponegocjować tę złotówkę, którą zawsze zostawiam na rzecz chatki 
olaf napisał/a:7. Zawsze ludzie będą mieli o mnie różne zdania. Nie jestem politykiem, żebym miał się każdemu podobać. A poza tym jestem zależny od wielu czynników zewnętrznych (pogoda, temperatura, nastrój, wypoczynek itp.) więc w zależności jak kto trafi taki będzie miał pozytywny lub negatywny odbiór mojej osoby.
Uchowaj Cię Panie od polityki. A tak na marginesie, znasz polityka, którego wszyscy lubią???
olaf napisał/a:14. Klimat Beskidu Małego jest wyjątkowy. I każdy znajdzie tu swoje miejsce. Ci którzy są spokoju oraz Ci którym nie przeszkadza towarzystwo większej liczby ludzi gór. Wystarczy tylko trochę poszukać i znajdzie się swoje miejsce na ziemi.
Amen!!! 
"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach